Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έσοδα: 36,8 εκ. από αδρανείς καταθέσεις

Οι πόροι που θα εισρέουν στο δημόσιο θα διατίθενται για την κάλυψη αναγκών του με απώτερο στόχο τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

ypourgeio Oikonomikon

Στα 36,8 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα κεφάλαια από αδρανείς τραπεζικές καταθέσεις που περιήλθαν ως έσοδο στον Κρατικό Προϋπολογισμό, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται επίσης ότι η συγκεκριμένη εισροή εσόδων αφορά το διάστημα  από την έναρξη εφαρμογής του Νόμου Ν. 4151/2013  μέχρι και την 31.05.2014.

Υπενθυμίζεται ότι με το Ν. 4151/2013 (ΦΕΚ Α’ 103) καταρτίστηκε, ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά το 1942, σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις αδρανείς τραπεζικές καταθέσεις.

Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως με τον εν λόγω Νόμο θεσπίζεται ακόμη ότι οι πόροι, οι οποίοι θα εισρέουν στο Δημόσιο, θα διατίθενται, μέσα από διαφανείς διαδικασίες, για την κάλυψη αναγκών του, με απώτερο σκοπό τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της κοινωνικής λογοδοσίας, προβλέπεται ετησίως η ενημέρωση της βουλής από το υπουργείο Οικονομικών για το ύψος των σχετικών κεφαλαίων από αδρανείς καταθέσεις.

By