Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έτοιμη και η Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων

Στην ικανοποίηση ενός ακόμα προαπαιτούμενου για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου, προχώρησε με απόφαση του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δημιουργώντας την Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων.

 Του Νίκου Φιλιππίδη

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Η εν λόγω μονάδα, θα γνωμοδοτεί στο εξής για την ύπαρξη ή όχι κρατικών ενισχύσεων σε όλα τα σχέδια τα οποία μπορεί να περιέχουν μεταφορά κρατικών πόρων προς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών «παραθυριών»: των εγγυήσεων, των χορηγήσεων, φορολογικών και άλλων απαλλαγών κλπ.

Στην απόφαση προκηρύσσεται η θέση και περιγράφονται τα προσόντα του επικεφαλής της, ο οποίος θα δίνει λόγο στον υπουργό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ προκηρύσσονται και 16 θέσεις εισηγητών κατηγορίας ΠΕ που θα την στελεχώσουν, μια θέση υπαλλήλου πληροφορικής και δύο θέσεων υπαλλήλων κατηγορίας ΔΕ.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε πρόσφατα εις βάθος έρευνα  προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο τα μέτρα κρατικής στήριξης που χορηγήθηκαν από την Ελλάδα υπέρ της ΛΑΡΚΟ, ύψους άνω των 105 εκατ. ευρώ, είναι συμβατά με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ, ενώ αντίστοιχη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο για την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα όσο και για το καζίνο Πάρνηθας.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By