Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έφοδος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Α.Τ. Νίκαιας

Στο επίκεντρο όλα τα στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής

xrisi avgi

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας, μετά από καταγγελία για εκβίαση αλλοδαπών από αστυνομικούς. Σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος, άφηναν αλλοδαπούς να πωλούν λαθραία τσιγάρα και τους ζητούσαν ποσοστά.

Για παρόμοια δραστηριότητα των αστυνομικών είχε αναφερθεί σε δηλώσεις του, που είδαν το φως της δημοσιότητας χτες και ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας. Ωστόσο η συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει επίσημα στις αστυνομικές Αρχές και έφτασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που διερευνά την υπόθεση και παίρνει καταθέσεις από αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Νίκαιας.

Εξάλλου, ελέγχους πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν διασυνδέσεις στελεχών του Σώματος με τη Χρυσή Αυγή.

Να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από έγγραφο που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις αρχές του καλοκαιριού, στη διενέργεια διοικητικής διερεύνησης καταγγελιών για σχέσεις του Λιμενικού Σώματος με τη Χρυσή Αυγή είχε χρειαστεί να προχωρήσει πριν από μερικούς μήνες η αρμόδια υπηρεσία του Λιμενικού.

Στο μεταξύ, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν ως μάρτυρες οι βουλευτές Σ. Βούλτεψη (ΝΔ), Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) και ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ).

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Δένδιας απέστειλε στον εισαγγελέα συμπληρωματική αναφορά για την επίθεση της ΧΑ εναντίον του ΚΚΕ στο Πέραμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By