Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πανελλήνια συγκίνηση από τον χαμό του Σάκη Μπουλά

Την τελευταία του πνοή ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο άφησε το πρωί της Παρασκευής ο δημοφιλής ηθοποιός

mpoulas

Την τελευταία του πνοή ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο άφησε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 60 ετών, ο δημοφιλής ηθοποιός Σάκης Μπουλάς.

Ο Σάκης Μπουλάς, ο οποίος εκτός από την τέχνη της υποκριτικής, ασχολούνταν και με τη μουσική, ως στιχουργός και ερμηνευτής, γενήθηκε το 1954 στο Κιλκίς. Μεγάλωσε στον Πειραιά και όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί οι γονείς του τον προόριζαν για δικηγόρο λόγω της μεγάλης του άνεσης με το λόγο. Ωστόσο, τον κέρδισε η υποκριτική και η μουσική, δύο χώροι με τους οποίους ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν«ο Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ” όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια».

Φίλοι και πρόσωπα του χώρου της δημοσιότητας, εξέφρασαν το κενό από τον χαμό του ηθοποιού από την ζωή τους. Ο ίδιος ο υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος ,μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού δήλωσε: «Υπήρξε ο αδελφικός μας φίλος. Γιατί ήταν ένας γλυκός, αγαπητός άνθρωπος. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Ο Σάκης Μπουλάς ήταν για όλους φίλους», σχολίασε συγκινημένος σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο καλλιτέχνης Δημήτρης Σταρόβας«Αν δεν έπαιζε, μπορεί να συνέβαινε και νωρίτερα αυτό», συμπλήρωσε και αναφέρε κλείνοντας: «Σήμερα όλοι πενθούν για το χαμό του».

starovas

Ο Λάκης Παπαδόπουλος δήλωσε πως «Σαν ψέμα μου φαίνεται. Είχα μιλήσει μαζί του. Δεν έβγαινε η φωνή του!» και πρόσθεσε «Μέχρι το τέλος δούλευε σαν μυρμήγκι. Ζητούσε με μανία τους φίλους του»

lakis papadopoulos_100

Ο Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA:  «Mε το Σάκη είχαμε τη χαρά και την ευτυχία να δουλέψουμε και στο «50 – 50» και στο «Τζίτζικα και το Μέρμηγκα», μία σειρά που κάναμε μετά το «50 – 50» στον ΑΝΤ1, αλλά η κορυφαία στιγμή ήταν το «50 – 50″, μια συνεργασία που θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων των Ελλήνων, πολύ περισσότερο σ” εμάς γιατί είχαμε μία καθημερινή πορεία και εμπειρίες τριών χρόνων που θα “λεγα ότι σημάδεψαν τις ζωές μας. Ότι και να σου πω για το Σάκη είναι λίγο. Ένας άνθρωπος, του οποίου τις κρυφές πτυχές δεν μπορεί να τις φανταστεί κανένας. Η ανθρωπιά του ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο. Δεν ήταν ο άνθρωπος που έκανε μόνο πλάκα, είχε και πτυχές ανθρωπιάς μέσα του που δεν τις έβγαζε ποτέ. Η βοήθεια που είχε προσφέρει στην κοινωνία και στον κόσμο ήταν πάρα πολύ μεγάλη»
pavlos xaikalis_100
Ιδιαίτερα συγκινημένος από τον χαμό του Σάκη Μπουλά είναι και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος μιλώντας στην ίδια εκπομπή δήλωσε: «Ο Σάκης έδωσε ένα μεγάλο αγώνα πολύ καιρό τώρα. Όλοι οι φίλοι του ήταν κοντά του. Ξέραμε ότι θα φύγει. Προσπαθούσαμε να τον ενισχύσουμε να φύγει όσο το δυνατόν πιο χαρούμενος και ευτυχισμένος. Εγώ τον είδα την Τρίτη το βράδυ για τελευταία φορά. Τον Σάκη τον αγαπώ πάρα πολύ! Είναι φίλος μου και μου λείπει πολύ και θα μου λείπει πάντα»
petros filippidis_100

Η Άντζελα Γκερέκου πήρε αμέσως μετά το λόγο και σημείωσε: «Ήταν ένας ελεύθερος καλλιτέχνης με εξαιρετικό ήθος. Τρέφω απέραντο θαυμασμό για αυτόν και εύχομαι καλό ταξίδι»

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Πέτρος Κωστόπουλος για την απώλεια του Σάκη Μπουλά. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πέτρο Φιλιππίδη ο παρουσιαστής δήλωσε: «Ούτε εγώ το μπορώ!»

kostopoulos_petros

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο άνθρωπος που συνάντησε τον Σάκη Μπουλά στα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα, φανερά συγκινημένος, μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για τον άνθρωπο Σάκη: «Παρότι το αναμέναμε, είναι σα να έφυγε ένα κομμάτι δικό μου. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένα γνήσιο παιδί. Αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και μέσα από τις δουλειές του. Ήταν πραγματικά και ουσιαστικά ένα παιδί, ένα μεγάλο παιδί και μια μεγάλη αγκαλιά» Μιλώντας για τη συνεργασία τους, ο συνθέτης και δημιουργός ανέφερε: «Ο Σάκης υπήρξε ένα κομμάτι της δικής μου περιόδου αθωότητας. Ο Σάκης άλλωστε συνεργάστηκε με μένα πρώτα, για πολλά χρόνια από τη δεκαετία του ’70, προτού ξεκινήσει τη λαμπρή καριέρα του και εδώ και στο εξωτερικό. Η κάθε μέρα ήταν μια γιορτή με τον Σάκη, ήταν γεμάτη από μικρά καθημερινά πράγματα που εμπεριείχαν χιούμορ, τρυφερότητα.. Εκείνα τα χρόνια, ξέρετε, οι συνεργασίες ήταν σχέσεις ζωής, όχι όπως τώρα, είμαστε σαν αδέρφια..»

thanos mikroutsikos

Σχεδόν 30 χρόνια πέρασαν από τη συνεργασία τους στο δίσκο «Μπουλάς Ελλάς», και ο Γιάννης Γιοκαρίνης θυμάται και μιλάει για το αστείρευτο ταλέντο του Σάκη«Εκείνος ο δίσκος τα λέει όλα για το ταλέντο του. Είναι μια πολύ στενάχωρη κατάσταση. Ήταν ένας καταπληκτικός χαρακτήρας, ευαίσθητος, πολυτάλαντος. Ήταν ένας αληθινός άνθρωπος με πολύ χιούμορ».

Τα κόμματα για τον Σάκη Μπουλά  

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάκη Μπουλά. Ο Σάκης Μπουλάς ήταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος, με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και ιδιαίτερα αγαπητός.

Σε ανακοίνωση του τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:  «Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας αγαπητός άνθρωπος, ένας πολυτάλαντος ερμηνευτής, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Με δύναμη ψυχής έδωσε μια δύσκολη και άνιση μάχη μένοντας στο πάλκο μέχρι την τελευταία στιγμή, δίπλα στους φίλους και συνεργάτες του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

Τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού και τραγουδοποιού,  εκφράζει και το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση  του κόμματος «το όνομα του συνδέθηκε, μεταξύ άλλων, με το πρώτο Μουσικό Καφενείο στην Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποίησε τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ μαζί με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Ανδριανό, Περικλή Χαρβά. Το εγχείρημα συνεχίστηκε στο θρυλικό “Αχ Μαρία”, με μία ευρύτερη ομάδα δημιουργών που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον αθηναϊκό μουσικό χάρτη από το 1980 – 1990.

Συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες όπως: Θάνο Μικρούτσικο, στο αριστουργηματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου “Καντάτα για τη Μακρόνησο”, με τον Μιχάλη Γρηγορίου, “Ανεπίδοτα Γράμματα”, με τον Μίμη Πλέσσα, “Λουκιανού διάλογοι”, με τον Διονύση Σαββόπουλο “Αχαρνής”, με το Μάνο Λοϊζο κ.ά..

Εμφανίστηκε στη μικρή οθόνη ξεκινώντας από την ΕΡΤ και από το 1985 έως το 2011 στη μεγάλη οθόνη σε βασικούς ρόλους».

[video_embed][/video_embed]

By