Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Έχουμε επενδύσει στο μέλλον της Ελλάδας»

«Επικροτώ τη σημαντική προσπάθεια που έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια»

regling

«Έχουμε επενδύσει στο μέλλον της Ελλάδας» δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF/ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ, «τα τελευταία τρία χρόνια ο EFSF έχει χορηγήσει περισσότερα από 141 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και «έχει στους ώμους του» το 43% του ελληνικού χρέους». Δεδομένου ότι ο μέσος όρος των δανείων είναι τα 32 έτη, ενώ οι όροι δανεισμού (χαμηλότοκα δάνεια μακράς ωρίμανσης) εξοικονομούν άνω των 8,5 δισ. ευρώ ετησίως για την ελληνική οικονομία, ο επικεφαλής του EFSF έκανε λόγο για επένδυση στο μέλλον της χώρας.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι «επικροτώ τη σημαντική προσπάθεια που έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζω ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές αλλαγές ήταν δύσκολες και επώδυνες για πολλούς, αλλά θα ήθελα να παροτρύνω τους Έλληνες πολίτες να στρέψουν το βλέμμα τους και στα θετικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα γίνεται σιγά- σιγά εκ νέου ανταγωνιστική και παρά τα απαράδεκτα υψηλά ποσοστά ανεργίας, σιγά- σιγά η ανεργία μειώνεται και οι επενδυτές έχουν αρχίσει να επιστρέφουν».

By