Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έως την Πέμπτη η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες

Οι νομικοί παραστάτες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος

katharistries-diamarturia

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ζητείται η προσωρινή αναστολή της απόφασης  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του υπουργείο Οικονομικών διατάσσοντας την άμεση επανατοποθέτησή τους.

Οι Αρεοπαγίτες αναμένεται μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014, να εκδώσουν την απόφαση τους. Κατά τη σημερινή συζήτηση της υπόθεσης, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.

Ακόμη, οι νομικοί παραστάτες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.

Οι δύο δικηγόροι των καθαριστριών τόνισαν από την πλευρά τους  ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Παράλληλα, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης του ΥΠΟΙΚ, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων. Τέλος, τόνισαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης του Δημοσίου από την επανατοποθέτηση των καθαριστριών, όπως υποστηρίζει το υπουργείο.

Νωρίτερα  οι καθαρίστριες πραγματοποίησαν συγκέντρωση  έξω από τον Άρειο Πάγο ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης οι εφοριακοί πραγματοποίησαν  τρίωρη στάση εργασίας ενώ ο πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, δήλωσε ότι οι εφοριακοί θα αγωνιστούν μέχρι να επιστρέψει και η τελευταία καθαρίστρια.

By