Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παραμένουν οι ποινές για τους υπεύθυνους του «Ήλιος»;

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Να παραμείνουν οι ποινές που είχαν επιβληθεί από το Εφετείο Αθηνών στους τρεις υπευθύνους της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος» για τη μοιραία πτώση του Boeing 737 στο Γραμματικό Αττικής στις 14 Αυγούστου 2005 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 115 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα του αεροσκάφους, εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Αν. Κανελλόπουλος. Πρότεινε δε την απόρριψη των αιτήσεων των τριών υπευθύνων της εταιρείας «Helios Airways» που ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε ότι έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές, η εφετειακή απόφαση με την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, o διευθυντής πτητικών επιχειρήσεων και o αρχιπιλότος της εταιρείας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης δέκα ετών ο καθένας. Για τον λόγο αυτό ο κ. Κανελλόπουλος πρότεινε να απορριφθούν και οι τρεις αιτήσεις αναίρεσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ποινές και των τριών υπευθύνων της αεροπορικής εταιρείας μετατράπηκαν σε χρηματικές και στη συνέχεια εξαγοράστηκαν από τον καθένα με το ποσό των 80.000 ευρώ περίπου, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος, μηχανικός της εταιρείας, ο οποίος έλεγξε το αεροσκάφος πριν την πτήση, αθωώθηκε. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By