Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ήρθαν οι πρώτοι κινέζοι επενδυτές…αλλά στην Κύπρο

Εξαγορά του Venus Rock Golf Resort στην Κύπρο από την Dolphin Capital.

Του Νίκου Φιλιππίδη

samaras chinaΣτην Ελλάδα τους περιμέναμε στην Κύπρο έφτασαν οι πρώτοι κινέζοι επενδυτές, καθώς όπως ανακοινώθηκε διεθνής επενδυτικός όμιλος με έδρα το Χονγκ Κονγκ, προχώρησε στην εξαγορά του Venus Rock Golf Resort στην Κύπρο, από την Dolphin Capital Investors έναντι συνολικού τιμήματος 290 εκ. ευρώ.

Είναι άξιο αναφοράς ότι ο επικεφαλής της DCI Μίλτος Καμπουρίδης, συνόδευε τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην Κίνα. To Venus Rock Golf Resort είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο οικιστικό θέρετρο υπό ανπαπτυξη στην Ευρώπη, με έκταση περίπου 10.000 στρέμματα και 850 μέτρα παραθαλάσσιο μέτωπο. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών σχεδιασμένα από τον Tony Jacklin, περισσότερες από 3.000 κατοικίες, μαρίνα, ξενοδοχείο, beach club, εμπορικό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής.

Σύμφωνα με την Dolphin, η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής αντανακλά το ενδιαφέρον της κινεζικής αγοράς για το κυπριακό real estate η οποία εκδηλώθηκε από τα μέσα του 2012 αμέσως μετά την εισαγωγή του σχετικού νόμου για άδειες παραμονής σε ξένους υπηκόους που αγοράζουν ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ στο νησί. Από τότε, πολλές εκατοντάδες κατοικίες έχουν πουληθεί σε Κινέζους αγοραστές.

By