Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ήσυχα και όμορφα χωριά της Ευρώπης

Προορισμοί όχι και τόσο δημοφιλείς, αλλά αρκετά όμορφοι…

Δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, μικρά γραφικά χωριουδάκια, όπου μπορεί να επισκεφθεί ένας ταξιδιώτης. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, μπορεί κανείς να συναντήσει μαγευτικές περιοχές και να θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια, στην ελληνική ύπαιθρο…

Με τη βοήθεια του ArtTravel σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα καλύτερα χωριά της ευρωπαϊκή ηπείρου, άλλα κοντά στη θάλασσα και άλλα δίπλα από ψηλά όρη.

eze

Γαλλία: Eze  

Μια εναλλακτική επιλογή για όσους δεν αντέχουν τη λάμψη και το θόρυβο της πολύβουης Κυανής Ακτής, εκεί όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν σε στενά δρομάκια και μικρούς… λαβύρινθους προκειμένου να καταλήξουν σε κάποιο ξέφωτο, από όπου μπορούν να ατενίσουν τη μαγευτική θέα της Μεσογείου.

pitigliano

Ιταλία: Pitigliano

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Τοσκάνης, χτισμένο σε ένα καταπράσινο λόφο. Φημίζεται για τους τάφους των Ετρούσκων που συνδέοντι με ένα υπόγειο δίκτυο σπηλαίων και οι ντόπιοι χρησιμοποιούν για να αποθηκεύουν κρασί. Θρύλοι και αρκετά τρομακτικές ιστορίες; Φυσικά και υπάρχουν!

polperro

Αγγλία: Polperro

Το σκηνικό στο γραφικό ψαροχώρι της Κορνουάλης θυμίζει ζωγραφιά, με τα σπίτια να εκτείνονται αμφιθεατρικά στο λόφο γύρω από το λιμάνι.

hallstatt

Αυστρία: Hallstatt

Μπορεί να είναι διάσημο για τη παραγωγή αλατιού, αλλά και η σπάνια ομορφιά του το κάνει να ξεχωρίζει. Ο συνδυασμός νερού και τεράστιων βουνών που διαθέτει άλλωστε, είναι εξαιρετικά δυσεύρετος.

wengen

Ελβετία: Wengen

Καλώς ήλθατε στις Άλπεις. Ένα τυπικό παράδειγμα χωριού με μικρά σαλέ σωστά «τοποθετημένα» στις πλαγιές της κοιλάδας. Ότι πρέπει για όσους δεν αναζητούν τη θάλασσα για τις διακοπές τους.

mittenwald

Γερμανία: Mittenwald

Η Γερμανία είναι εδώ. Παλιό, αυθεντικό χωριό με όλα εκείνα που το κάνουν να ξεχωρίζει. Παραδοσιακά σπίτια με βαμμένες προσόψεις και σκαλιστά αετώματα, θα σας βάλουν κατευθείαν στο κλίμα της Γερμανίας των προηγούμενων αιώνων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By