Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αίγυπτος: Νεκρός αστυνομικός σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας

Η αστυνομία είχε εκτοξεύσει νωρίτερα δακρυγόνα και είχε ανταλλάξει πυρά με ενόπλους στην περιφέρεια της Κερντασάχ

aigiptosΈνας Aιγύπτιος αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια μιας επιχείρησης ασφαλείας που πραγματοποιείται στα περίχωρα του Καΐρου και έχει στόχο να τεθεί υπό έλεγχο μια περιοχή όπου ένοπλοι είχαν σκοτώσει τον περασμένο μήνα 11 αστυνομικούς.

Η αστυνομία είχε εκτοξεύσει νωρίτερα δακρυγόνα και είχε ανταλλάξει πυρά με ενόπλους στην περιφέρεια της Κερντασάχ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το αστυνομικό τμήμα της Κερντασάχ είχε εκκενωθεί αφού επλήγη με αντιαρματικές ρουκέτες και πυρά αυτομάτων όπλων στις 14 Αυγούστου — την ίδια ημέρα που οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν κινηθεί εναντίον διαδηλώσεων των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, αστυνομικοί και στρατιώτες διεξάγουν έρευνες σπίτι με σπίτι για να εντοπίσουν υπόπτους.

«Ο στόχος της επιχείρησης είναι να “χτενίσουμε” την περιοχή και να συλλάβουμε τα καταζητούμενα στοιχεία», δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας προς το Γερμανικό Πρακτορείο ζητώντας να μην κατονομαστεί. Πρόκειται για τη δεύτερη στοχευμένη επιχείρηση καταστολής των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αστυνομία και ο στρατός είχαν πραγματοποιήσει μια μαζική επιχείρηση στην Ντέλτζα, μια κυρίως χριστιανική περιοχή στη νότια Αίγυπτο, όπου ριζοσπαστικοί ισλαμιστές φέρεται ότι είχαν επιτεθεί σε εκκλησίες.

AMΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By