Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιωαννίδης, Κεφαλογιάννης και Καράμπελας κατά της άρσης ασυλίας Κασιδιάρη!

Το δρόμο της Δικαιοσύνης θα πάρουν τα επεισόδια σε τηλεοπτική εκπομπή. Τρεις είναι οι βουλευτές που ψήφισαν να μην αρθεί η ασυλία Κασιδιάρη! «Παρών» από το Δ. Κρεμαστινό. 

 

FOSPHOTOS / Αλέξανδρος Κατσής
FOSPHOTOS / Αλέξανδρος Κατσής

Μείζον θέμα προκαλεί η αποκάλυψη ότι οι μόνοι βουλευτές που καταψήφισαν την άρση ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη για την επίθεση στην Λ. Κανέλλη ήταν κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της ΝΔ. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο Βουλευτής Γ. Καράμπελας είναι τα 3 «όχι» της ψηφοφορίας. «Παρόν» από το Δ. Κρεμαστινό.

Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας αφού πηγές του κόμματος ανέφεραν ότι άσχετα από την στάση κάποιων βουλευτών, η στάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν σαφής και αυτό φάνηκε από τα όσα υποστήριξε στην διαρκή επιτροπή όπου συζητήθηκε το θέμα της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, όπου καιτάχθηκε υπέρ

Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, δικαιολογώντας την απόφασή του, τόνισε ότι «δεν ήξερα το θέμα, ήρθα στο τέλος της ψηφοφορίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι «ήθελα να δώσω μία τελευταία ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη εκτός δικαστικών αιθουσών». Επισήμανε ότι η καταψήφιση ήταν «μία συνειδητή πράξη» διευκρινίζοντας πως «καταδικάζω την βία» Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία είναι ονομαστική, αλλά με ψηφοδέλτιο στο οποίο αναγράφεται το όνομα, οπότε μπορεί να γίνει σχετικός έλεγχος.

Να επισημάνουμε ότι με 205 ψήφους υπέρ, μόλις 3 κατά και 1 παρών η Βουλή αποφάσισε να άρει την ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για τον ξυλοδαρμό της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, που ζήτησε τον λόγο τόνισε ότι «εγώ δεν τον έχω μηνύσει δεν καταδέχθηκα όπως και δεν καταδέχθηκα να πάω στον ιατροδικαστή για την μελανιά που την είχα 20 μέρες. Είμαι πολύ σκληρή για να πεθάνω». Σχολίασε ακόμη η κ. Κανέλλη την φράση «κομμούνι θα σε κάνω σαπούνι» που είχε χρησιμοποιήσει ο Ηλία Κασιδιάρης λίγο πριν της επιτεθεί λέγοντας «υπάρχουν και αρωματικά σαπούνια που δε μπορούν να ξεπλύνουν τη ναζιστική βρώμα και δεν είναι από ανθρώπινη σάρκα φτιαγμένα. Ούτε τα χαλιά τα βουλευτικά φτιαγμένα από τρίχες ανθρώπων που κάηκαν στους φούρνους». Υπενθύμισε ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης ετράπη σε φυγή και κρύφτηκε για να αποφύγει το Αυτόφωρο «και δεν χρειάστηκε να μεταμφιεστεί σε παπά. Αρκούσε το μαύρο μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής, ευτυχώς για τους παπάδες».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι είναι η Πέμπτη άρση ασυλίας του από τον Ιούνιο και ότι πολλές από τις υποθέσεις που εμπλέκεται χρονολογούνται από το 2004. Υπενθύμισε την πρόσφατη αθώωσή του από δικαστήριο και άφησε αιχμές για τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι έρχεται μόνο η δική του άρση ασυλίας, ενώ εκείνος έχει κάνει μήνυση στην Λ. Κανέλλη και την Ρένα Δούρου. «Έχω στείλει εξώδικο. Βλέπουμε μια κατάφωρη αδικία δυο μέτρα δυο σταθμά», είπε.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι προκλήθηκε και γι’ αυτό επιτέθηκε και ότι «ξεκίνησε από ένα ειρωνικό και προσβλητικό σχόλιο για μια υπόθεση από μια ψευδομάρτυρα που ανήκει στο κόμμα με την κυρία που με προσέβαλε».

 

 

By