Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αγνοείται αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της κυβέρνησης του Βιετνάμ, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στον βιετναμέζικο εναέριο χώρο, ενώ οι κινεζικές αρχές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος δεν εισήλθε στον κινεζικό εναέριο χώρο

malaysia

Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines ανακοίνωσε το Σάββατο πως έχασε επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της, τύπου Boeing 777-200, στο οποίο επιβαίνουν 239 άτομα, το οποίο κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 00:41 (16:41 GMT Παρασκευή) και έχασε επαφή με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας δύο ώρες αργότερα», είπε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας. «Έχουμε οργανώσει μια ομάδα αναζήτησης για τον εντοπισμό του αεροπλάνου» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της κυβέρνησης του Βιετνάμ, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στον βιετναμέζικο εναέριο χώρο, ενώ οι κινεζικές αρχές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος δεν εισήλθε στον κινεζικό εναέριο χώρο.

Η Malaysia Airlines αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η πτήση MH370 μεταφέρει συνολικά 227 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και δύο βρέφη, και 12 μέλη πληρώματος. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι 158 εκ των επιβατών είναι Κινέζοι.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο. «Η είδηση είναι πολύ δυσάρεστη. Ελπίζουμε όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο να είναι ασφαλείς», πρόσθεσε.

 

By