Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγωγή Κουρή 300.000 ευρώ στον Ανδρέα Πετρουλάκη

Εξαιτίας κειμένου που δημοσιεύτηκε προ μηνός στην ιστοσελίδα protagon.gr με τίτλο «Γιώργος Κουρής, η κατσαρίδα της μεταπολίτευσης»

kourhs

300.000 ευρώ ζητά από τον γνωστό σκιτσογράφο – αρθρογράφο Ανδρέα Πετρουλάκη ο επιχειρηματίας Γιώργος Κουρής, εξαιτίας κειμένου που δημοσιεύτηκε προ μηνός στην ιστοσελίδα protagon.gr, με τίτλο «Γιώργος Κουρής, η κατσαρίδα της μεταπολίτευσης».

Την αγωγή γνωστοποίησε στο ευρύ κοινό ο ίδιος ο Ανδρέας Πετρουλάκης με κείμενό του στο οποίο αναφέρει:

«Ο Γιώργος Κουρής έκανε αγωγή στο protagon και εμένα, για κείμενό μου που είχε δημοσιευτεί προ μηνός περίπου και τον αφορούσε. Ζητά 300.000 ευρώ για δυσφήμηση. Η πρώτη αντίδραση όταν ακούς τέτοια νέα είναι ένα αυθόρμητο γέλιο. Ο κ. Κουρής κατηγορεί εμένα για υβριστή.

Το γεγονός ότι ο ενάγων είναι ένας από τους ανθρώπους του Τύπου που έχουν μακρά προϊστορία στην ύβρη, στη δυσφήμηση και την προσβολή προσωπικοτήτων δεν σημαίνει ότι δικαιώνει κάποιον άλλον να τον υβρίζει. Απλώς δεν συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση. Στο κομμάτι μπορείτε να διαπιστώσετε ότι οι χαρακτηρισμοί μου είναι αξιολογικές κρίσεις που αφορούν ένα δημόσιο πρόσωπο, έχουν πολιτικό περιεχόμενο και κίνητρο και ασφαλώς δεν είναι ύβρεις. Επιπλέον στηρίζονται σε γεγονότα που ο ίδιος δεν φαίνεται να αμφισβητεί αφού δεν μου κάνει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά για απλή δυσφήμηση. Μια παρατήρηση μόνο. Ασφαλώς ο ίδιος δεν μπορεί να πιστεύει ότι το μέτρο της ελευθερίας του λόγου είναι αυτό που εκφράζει με την αγωγή του. Αν το πίστευε τα έντυπά του έπρεπε να κυκλοφορούν με λευκές σελίδες. Η αγωγή και το εξοντωτικό ποσό που ζητά ως αποζημίωση είναι προφανώς προς εκφοβισμό.

Αν περιμένει να τρομοκρατηθώ δεν θα του κάνω τη χάρη. Την απάντησή μου θα τη δώσω με μουσική υπόκρουση Χατζιδάκι και την παντοτινή παρακαταθήκη του: Αν το πρόσωπο του τέρατος δεν σε τρομάζει έχεις αρχίσει και του μοιάζεις. Όποιος τρομάζει ακόμα, δεν τρομοκρατείται».

By