Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΔΜΗΕ: Δε θα υποχωρεί του 34% το ποσοστό του Δημοσίου

Η κυβέρνηση πήρε πίσω τροπολογία για τις οφειλές της ΔΕΗ

dei_admie640

Αμείωτο στο 34% θα πρέπει να διατηρείται το ποσοστό του δημοσίου στην ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τροποποίηση που επέφερε στο συζητούμενο νομοσχέδιο ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης.

«Σε κάθε περίπτωση αύξησης ή μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ από οποιαδήποτε αιτία, το ελληνικό δημόσιο θα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η συμμετοχή του να διατηρείται σε ποσοστό τουλάχιστον 34%», αναφέρεται χαρακτηριστικά στις αλλαγές του κατέθεσε στη Βουλή ο Γ. Μανιάτης.

Την ίδια ώρα, αποσύρεται η διάταξη τροπολογίας που είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ και τα νομικά πρόσωπα που δημιουργούνται από αυτήν δεν ευθύνονται για υποχρεώσεις που προκύπτουν από την προ του 1999 ασφαλιστική λειτουργία της ή και σχετίζονται με τη χρηματοδότηση τυχόν διαφοράς εσόδων, μείον παροχές του ασφαλιστικού φορέα του προσωπικού της. Η ασφαλιστική κάλυψη και προστασία των ασφαλισμένων της αποτελεί αποκλειστικά αποστολή και υποχρέωση του ασφαλιστικού φορέα και του κράτους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By