Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Από μηδενική βάση οι άδειες οπλοφορίας των βουλευτών

Αφορμή η εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χ.Α. – Γρέγος: «Ξέχασα μια σφαίρα μέσα, φταίει ο υπάλληλος» – «Ελ. Βενιζέλος: Την ευθύνη έχει ο κάτοχος

Bouli

Το επεισόδιο με την εκπυρσοκρότηση του όπλου χρυσαυγίτη βουλευτή στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, κινητοποίησε την κυβέρνηση, όπως φαίνεται.

Έτσι, από μηδενική βάση θα επανεξαταστούν οι άδειες οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε Βουλευτές με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εντολή αυτή δόθηκε μετά το σημερινό επεισόδιο με το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου το οποίο εκπυρσοκρότησε, κατά τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Από θαύμα δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός από το περιστατικό.

Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου σχηματίζει η αστυνομία για πλημμελή φύλαξη του όπλου. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής θα κατηγορηθεί για παραμέληση οπλισμού και πυρομαχικών. Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει παράλληλα έρευνα και θα εκδώσει πόρισμα – πιθανόν και εντός της ημέρας – για τα ακριβή περιστατικά στο αεροδρόμιο.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίζεται ότι εκπυρσοκρότησε στα χέρια του υπαλλήλου κατά την διάρκεια του έλεγχου, ενώ το άδειαζε, δηλώνοντας ότι «ξέχασε μια σφαίρα».

Από την πλευρά των αρχών του αεροδρομίου πάντως σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό, την ευθύνη φέρει ο κάτοχος του όπλου.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές που κατέχουν άδεια οπλοφορίας δεν διώκονται ποινικά για αδικήματα περί όπλου σε βαθμό πλημμελήματος, όπως για παράδειγμα εάν πυροβολήσουν για εκφοβισμό, ή αν πυροβολήσουν ασκόπως.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By