Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις πάνω από την Ουκρανία

Μετά την αεροπορική τραγωδία του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, που οι πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά κατερρίφθη

aeroplano

Η μία μετά την άλλη αεροπορική εταιρεία ανακοινώνουν την απόφασή τους να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, μετά την συντριβή επιβατηγού αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών που πληροφορίες αναφέρουν ότι κατερρίφθη.

Η Lufthansa δεν θα πετά πάνω από την ανατολική Ουκρανία, ενώ τον ουκρανικό εναέριο χώρο θα αποφεύγουν επίσης οι ρωσικές Transaero και Aeroloft, καθώς και οι τουρκικές αερογραμμές.

«H Lufthansa αποφάσισε να αποφεύγει τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας, περνώντας από μεγάλη απόσταση» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, λέγοντας ότι η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Η εταιρεία θα συνεχίσει προς το παρόν να εκτελεί δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο του Κιέβου και της Οδυσσού.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Transaero δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αποφεύγει τον ουκρανικό εναέριο χώρο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εκτελεί τις πτήσεις της διαμέσου τρίτων χωρών, αποφεύγοντας να πετά πάνω από την Ουκρανία και τονίζοντας ότι ήδη δεν εκτελούνταν πτήσεις πάνω από τα ανατολικά της Ουκρανίας.

Αλλά και η ρωσική Aeroloft ανακοίνωσε ότι σταματά να πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την Ουκρανία.

H Turkish Airlines ανακοίνωσε και εκείνη την απόφασή της να αποφεύγει τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Τον Απρίλιο, η εθνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει τα αμερικανικά αεροσκάφη να αποφεύγουν να πετούν πάνω από περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας όπου σημειώνονται συγκρούσεις.

By