Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αθανασίου: Το 2017 έτοιμο το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Δόθηκε το πλήρες χρονοδιάγραμμα του έργου

athanasiou

Κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Ηράκλειο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε ότι το δικαστικό μέγαρο της πόλης θα είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Αθανασίου ανακοίνωσε ότι στο “Α εξάμηνο του 2015 θα έχουν εκδοθεί τα τεύχη δημοπράτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου και μέσα σε 2 χρόνια το κτίριο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί. Μάλιστα χαρακτήρισε το νέο δικαστικό Μέγαρο αντάξιο της ιστορίας της πόλης του Ηρακλείου.

«Μέχρι τότε – ανέφερε ο κ. Αθανασίου – πρέπει να βρούμε λύσεις για να στεγάζεται αξιοπρεπώς η Δικαιοσύνη».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νυν Δικαστικό Μέγαρο στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης, επεσήμανε ότι πρέπει να διορθωθούν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν θέματα στατικότητας.

Παράλληλα για τις όποιες ελλείψεις και ελαττώματα του κτιρίου, ανέφερε ότι θα έρθει στο Ηράκλειο κλιμάκιο που θα διαπιστώσει τις ακριβείς ανάγκες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, συνοδευόμενος από το γ.γ του υπουργείου Ν. Κανελλόπουλο και τον μηχανικό-τεχνικό της κατασκευαστικής εταιρείας που θα κατασκευάσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο περιόδευσε στα Δικαστήρια Ηρακλείου. Επίσης επισκέφτηκε τη Λότζια όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπάρχον.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Λαμπρινός είπε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα συνδράμει στα μέτρα των δυνατοτήτων του για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτίριο της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης «αφού προηγηθεί μελέτη από τη «Θέμις Κατασκευαστική» που θα εντοπίζει τις ζημιές που υπάρχουν, τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε και εάν μπορούμε να βοηθήσουμε θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Ακόμη ο κ. Αθανασίου είχε συνάντηση με τους δικαστές και τους εισαγγελείς του Εφετείου και του Πρωτοδικείου όπου έγινε συζήτηση για τις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

By