Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αθώος ο Γκλέτσος για το ξήλωμα των διοδίων

Ο δήμαρχος Στυλίδας, ένας αντιδήμαρχος και πέντε δημοτικοί υπάλληλοι κρίθηκαν αθώοι για δράση του 2011 στην ε.ο.  Λαμίας-Λάρισας

gletsosΑθώοι κρίθηκαν σήμερα, από το Μονομελές τον Πλημμελειοδικείο της Λαμίας, τόσο ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, όσο και ένας αντιδήμαρχος και  πέντε εργαζόμενοι στον δήμο, για την υπόθεση που εξελίχθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2011, όταν συνεργεία του δήμου, ακολουθώντας εντολές του δημάρχου, έβγαλαν τις μπάρες στο 246ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας-Λάρισας για να δημιουργήσουν πρόσβαση εκτός διοδίων, διεκδικώντας ελεύθερη πρόσβαση στο εθνικό δίκτυο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί αρκετές φορές. Το ποινικό σκέλος της ξεκίνησε με μήνυση κατ’ αγνώστων που υπέβαλε η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου», η οποία διαχειρίζεται τον δρόμο. Οι εργαζόμενοι στον δήμο αντιμετώπιζαν κατηγορίες για διακεκριμένη φθορά, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και για αυτοδικία, ενώ ο Απόστολος Γκλέτσος για ηθική αυτουργία στα συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα.

Ο εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Κ. Βερεκούκης, αν και ανέφερε ότι «στο ποινικό δίκαιο δεν υπάρχει η έννοια της συμβολικής κατάληψης», υπογράμμισε: «Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε φθορά, δεν προκλήθηκε καμία ζημιά, όπως κατατέθηκε, και ως εκ τούτου προτείνω την απαλλαγή όλων».

Σχολίασε δε το γεγονός ότι εισπράττονται διόδια ακόμη και στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους από άλλους δρόμους.

«Τώρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» σχολίασε ο Απόστολος Γκλέτσος λίγο μετά την έκδοση της απόφασης, αναφέροντας ότι «ήδη έχει κατασκευαστεί και η παρακαμπτήρια οδός».

By