Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αθ. Δρέττα: Όταν μοιράζαμε το κράτος 4-2-1 η ΔΗΜΑΡ το δέχτηκε

Τώρα μιλάει για ηθική της πολιτικής

dretta43

«Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θα ψήφιζε το Βενιζέλο για ηγέτη της Κεντροαριστεράς». Ποιούς θέλει για επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο. «Θέλουμε πίσω τον κόσμο που μας πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στο ΒήμαFm, η Αθηνά Δρέττα, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ενεργό μέλος της κίνησης της Κεντροαριστεράς, μίλησε για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα κάνει πίσω και θα κατέβει μαζί με τους “58″ στις ευρωεκλογές γιατί “δεν το συμφέρει αλλιώς“.

Η κ. Δρέττα εξαπέλυσε τα βέλη της και κατά του ΣΥΡΙΖΑ  αμφισβητώντας την“φιλοευρωπαϊκή του στροφή”. ζήτησε όμως την προσέγγιση με την εκλογική βάση του κόμματος, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας , κατά την κ.Δρέττα, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και το χώρο  της Κεντροαριστεράς

“Όταν μοιράζαμε το κράτος 4-2-1 η ΔΗΜΑΡ το δέχτηκε”

Επίθεση στον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ έκανε η κ. Αθηνά Δρέττα τονίζοντας ότι ο Φώτης Κουβέλης “ανεγείρει τώρα θέματα πολιτικής ηθικής” υπενθυμίζοντας ότι όταν συμμετείχε στην συγκυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ δεν είχε πρόβλημα να συμφωνεί στη λήψη οικονομικών μέτρων και στο μοίρασμα των θέσεων του κρατικού μηχανισμού κατά την  αναλογία  4-2-1,  ενώ αναρωτήθηκε ακόμα γιατί το“1 της ΔΗΜΑΡ να είναι πιο ηθικό από το 2 του ΠΑΣΟΚ“.

“Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις ευρωεκλογές μαζί με τους 58 γιατί αλλιώς δεν το συμφέρει”

“Η κίνηση των 58 είναι ένα προσκλητήριο δεν είναι πολιτικό κόμμα”, διευκρίνισε η κ. Αθηνά Δρέττα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒήμαFm, ξεκαθαρίζοντας ακόμα ότι παραμένει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά στην κίνηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

“Δεν έχουμε μετανιώσει σε καμία περίπτωση για την πρωτοβουλία της Κεντροαριστεράς, χώρος ο οποίος μέχρι τώρα ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης καθώς ο καθένας σκεφτόταν αν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ”, υπογράμμισε.

Για το αν είναι συγκαλυμμένη και καμουφλαρισμένη η κίνηση των “58″ η κ. Αθηνά Δρέττα σημείωσε ότι “είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας δημοκρατικής παράταξης για το καλό του τόπου”, ξεκαθαρίζοντας ότι “οι “58″ δεν έχει καμία πρόθεση να γίνει φερετζές του ΠΑΣΟΚ γιατί και το ΠΑΣΟΚ δε χρειάζεται φερετζέ“.

“Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τόσο το ΠΑΣΟK όσο και η ΔΗΜΑΡ συζητάνε για μας”,σημείωσε η κ. Δρέττα, επαναλαμβάνοντας ότι “οι 58 δεν είναι πολιτικό κόμμα και δεν ενδιαφέρονται να γίνουν. Είναι έκκληση πρωτοβουλίας σε μια πορεία ανανέωσης. Ή θα αλλάξουμε δραματικά ή το παλιό θα μας τραβήξει όλους προς τα κάτω. Στις ευρωεκλογές θα κατέβουμε ως μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ως ένας ενιαίος χώρος που συναντάται μετά από 30 χρόνια”.

“Αν το ΠΑΣΟΚ δεν συμπράξει με το χώρο της Κεντροαριστεράς θα επανεξετάσουμε την πορεία μας”, δήλωσε η κ. Δρέττα αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σβήσει από τον πολιτικό χάρτη αυτή η πρωτοβουλία εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα κάνει πίσω σε κοινή κάθοδο με τους “58″ στις ευρωεκλογές “γιατί δεν το συμφέρει για πολλούς λόγους”.

Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θα ψήφιζε το Βενιζέλο για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς”

Για το αν θα υπάρξει ηγέτης στους “58″, η κ. Δρέττα τόνισε ότι θα υπάρξει μόνο πρόσωπο που θα ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου. “Είμαστε ο καταλύτης που πέφτει μέσα στο νερό του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου”, δήλωσε η κ. Δρέττα ερωτώμενη για τις θέσεις και το ρόλο που πρεσβεύουν οι “58″ στο πολιτικό σκηνικό, ενώ για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της πρωτοβουλίας τόνισε ότι θα πρέπει να είναι νέα και φρέσκα πρόσωπα. ” Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θα ψήφιζειτο Βενιζέλο για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Δρέττα.

Σε ερώτημα για το πως θα ” έβλεπε ”  πρόσωπα από τη ΔΗΜΑΡ, όπως ο βουλευτήςΓρ. Ψαριανός ή το μέλος της ΚΕ , Ανδ. Παπαδόπουλος ως επικεφαλείς του ευρωψηφοδελτίου των “58″,  η κ. Δρέττα δεν τοποθετήθηκε ανοιχτά καθώς διευκρίνισε ότι η εκλογή του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου θα γίνει με ανοιχτή διαδικασία όπου θα συμμετέχει η βάση. Παράλληλα το στέλεχος της κίνησης αποκάλυψε ότι οι “58″ θα ήθελαν μαζί τους τον Πέτρο Τατσόπουλο, ενώ όπως είπε, σκοπεύουν να προσκαλέσουν στις διεργασίες και τον Α.Λοβέρδo.

By