Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Για κίνδυνο παράλυσης της χώρας προειδοποιεί ο Μόρσι

Morsi

Με αίμα βάφτηκε η επέτειος ανάληψης της εξουσίας στην Αίγυπτο από τον Μοχάμεντ Μόρσι καθώς δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 170 τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου στην πόλη Μονσούρα. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και στην Αλεξάνδρεια χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το βράδυ ο Μόρσι απηύθυνε μακροσκελές διάγγελμα στο λαό κατά το οποίο παραδέχθηκε λάθη που σκοπεύει, όπως είπε, να διορθώσει αλλά προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη αναταραχή απειλεί με παράλυση τη χώρα.

«Ήμουν σωστός σε ορισμένες περιπτώσεις, έκανα λάθη σε άλλες αλλά ανακάλυψα μετά από ένα χρόνο στην εξουσία ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι της επανάστασης χρειάζονται δραστικά μέτρα» είπε ο Αιγύπτιος πρόεδρος ενώ έκανε λόγο και για εχθρούς της χώρας που «συνεχίζουν να σαμποτάρουν τη δημοκρατική εμπειρία που βιώνουμε».

Ζήτησε συγγνώμη για τις ελλείψεις σε καύσιμα και για τον παραγκωνισμό των νέων ανθρώπων από τα κοινά αλλά προειδοποίησε ότι η πόλωση και οι πολιτικές διαμάχες έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που πλέον κινδυνεύει το έθνος να βυθιστεί στο χάος και την παράλυση.

Και ενώ το κλίμα είναι ήδη εκρηκτικό το Σαββατοκύριακο διοργανώνονται διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις με αίτημα την αποχώρηση του Μόρσι από την εξουσία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By