Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αιματηρές συγκρούσεις στη Βενεζουέλα

Βαρύς ο απολογισμός από τις διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα, που μετράει 13 νεκρούς. Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

venezuela606_250214

Στους 13 ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί από τις ταραχές που ταλανίζουν επί δύο εβδομάδες τη Βενεζουέλα, χωρίς έως τώρα να υπάρχει κάποια ένδειξη για προσέγγιση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Οι Αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον 529 ανθρώπων στο πλαίσιο των επεισοδίων, ενώ 45 συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση. Περίπου 150 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Εν τω μεταξύ, διαψεύστηκαν οι ελπίδες για συνάντηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, αφότου ο κ. Καπρίλες απέρριψε την πρόκληση του κ. Μαδούρο να παραστεί σε σύσκεψη δημάρχων και κυβερνητών στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Δευτέρας.

«Αυτή είναι μία κυβέρνηση που πεθαίνει. Δεν πρόκειται να γίνω η ορχήστρα του Τιτανικού [της]», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Καπρίλες. Το [Προεδρικό Μέγαρο] Μιραφλόρες δεν είναι το μέρος να μιλήσεις για ειρήνη, είναι το κέντρο επιχειρήσεων για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προσέθεσε.

Οι ταραχές ξέσπασαν στα μέσα Φεβρουαρίου, με τους αντικυβερνητικούς να διαμαρτύρονται για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, τις μεγάλες ελλείψεις βασικών αγαθών, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, την υψηλή ανεργία και την εγκληματικότητα.

venezuela655_250214

By