Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αισιόδοξος για το πολιτικό μέλλον της «Ελιάς» ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Για να προχωρήσουμε όμως χρειαζόμαστε και άλλους» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Αισιόδοξος για το πολιτικό μέλλον της «Ελιάς» εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρεάς Λοβέρδος εκτιμόντας πως ανοίγονται προοπτικές ώστε να γίνει ένα κόμμα με διψήφια ποσοστά και ένα απο τα δυο πρώτα μέσα στην ελληνική Βουλή.

«Πιστεύω ότι ανοίγονται προοπτικές να ξαναγίνουμε ένα κόμμα με διψήφιο αριθμό και στη συνέχεια ένα από τα δύο πρώτα κόμματα της ελληνικής βουλής. Είναι στο χέρι μας. Υπήρξε μία καθυστέρηση λίγων ημερών αλλά τώρα θα πάμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Όλα τα συνιστώντα μέρη στο ποσοστό της «Ελιάς» κάνουν εσωτερικές διαδικασίες ή θα κάνουν εσωτερικές διαδικασίες. Εμείς αποδεχτήκαμε την πρόταση του κ. Βενιζέλου για ιδρυτικό συνέδριο το φθινόπωρο. Οι άλλες κινήσεις είναι στην ίδια λογική. Δεν υπήρχε διάθεση σύγκρουσης ή υπονόμευσης, όλες οι διαφωνίες που θα προκύψουν έχουν πεδίο να εκτονώνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Ρόδο όπου βρίσκεται και πρόσθεσε:

«Για να προχωρήσουμε όμως χρειαζόμαστε και άλλους. Και θα τους προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο τις επόμενες μέρες. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις σε κάθε κόμμα και την κινητικότητα σε κάθε χώρο και θα απευθύνουμε προτάσεις».

«Εμείς παλεύουμε να έρθουν κάποιοι στην «Ελιά» και ο καταληκτικός χρόνος δεν μπορεί να είναι πέραν του φθινοπώρου. Η «Ελιά» θα αποκτήσει και ένα συντονιστικό όργανο με κορυφαία στελέχη, και αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν το διάλογο με την κεντροαριστερά», υπογράμμισε.

Αναφορικά για τον στόχο στις επόμενες εκλογές, σημείωσε ότι «τις κοιτάμε με μεγάλη αισιοδοξία» και συμπλήρωσε ότι «είμαστε μία πολύ σοβαρή δύναμη και τα κεντροαριστερά χαρακτηριστικά μας είναι ελκυστικά στον κόσμο».

Σε ερώτηση αν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα στο ιδρυτικό συνέδριο είπε: «Η απάντηση σε ερωτήματα που αφορούν τις προθέσεις μας, οδηγεί σε πρόβλημα το χώρο και όχι σε λύση προβλημάτων. Θα τα δούμε όλα. Δεν είναι ώρα για φιλοδοξίες. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα όμως δεν έχουμε δικαίωμα να πανηγυρίσουμε».

By