Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αισιόδοξος ο Προβόπουλος για την ελληνική οικονομία

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Για τις εξελίξεις στην οικονομία και την πορεία των μεταρρυθμίσεων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και εστίασε στην πρώτη –κατά τη γνώμη του- μεταρρύθμιση που θα πρέπει να γίνει, η οποία είναι η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση.

«Γιατί πρέπει να φτιάξουμε μια Δημόσια Διοίκηση σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική και προς τον πολίτη και προς την επιχειρηματικότητα. Και μιλώντας βέβαια για επιχειρηματικότητα, θα τονίσω ότι πρέπει τώρα να δουλέψουμε συστηματικά όλοι για να φέρουμε την ανάπτυξη πιο γρήγορα.  Γιατί μέσω αυτής της οδού θα καταφέρουμε να μειώσουμε το οδυνηρά υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι απότι ακούω αναγκάζονται συχνά να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό» ανέφερε ο Διοικητής της ΤτΕ.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, με τον κ. Προβόπουλο να σημειώνει πως τα πράγματα κινούνται σε θετική κατεύθυνση.  «Αισιοδοξώ ότι και οι τρεις Τράπεζες, μετά την Alpha και η Εθνική και η Πειραιώς θα καταφέρουν να βρουν, με πόρους από ξένους επενδυτές, το ελάχιστο, το 10%» τόνισε ο κ. Προβόπουλος, ενώ όταν ρωτήθηκε για το πότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, απάντησε πως θα γίνει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

«Και έτσι κλείνει πολύ σύντομα ένας κύκλος, που ανακεφαλοποιεί το τραπεζικό σύστημα και το αναδιατάσσει και το βάζει σε νέες και πιο σταθερές βάσεις για να μπορέσει να παίξει το ρόλο του χρηματοδότη της ελληνικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Προβόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By