Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αιχμές Λοβέρδου για τον Γιώργο Παπανδρέου

 «Αρκετοί από αυτούς που τραμπούκιζαν δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ»

 andreas-loverdos

Αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τις αποδοκιμασίες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι αρκετοί από αυτούς που τραμπούκιζαν δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας κληθείς να σχολιάσει τη πολιτική συμπεριφορά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ  σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η συνεργασία θα προκύψει και από τη βούληση του κ. Παπανδρέου», ενώ αναφερόμενος στα έκτροπα του Ζαππείου τόνισε: «πιστεύω ότι όλα έγιναν από 100 κλακαδόρους δεν αφορούσαν το ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις του τις συμμαχίες, νέοι άνθρωποι θα έρθουν (σ.σ στο κόμμα) εντός των επόμενων εβδομάδων, και δεν μπορούν να ανακόψουν αυτή την πορεία… Ξέρω το ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για πολύ μικρό κομμάτι, δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ αρκετοί από αυτούς που τραμπούκιζαν προχθές».

O κ. Λοβέρδος εκτίμησε πως οι σχέσεις εντός του ΠΑΣΟΚ «είναι πολύ καλύτερες» σε σχέση με το 2012, διαμηνύοντας μάλιστα με νόημα πως «ο  λαός κατάλαβε ότι αυτά που του λέγανε δεν πολυήταν έτσι, ή δεν ήταν καθόλου έτσι».

Σχετικά με την προεδρολογία που έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα ανέφερε ότι «θα προτιμούσε ένα πρόσωπο της Κεντροαριστεράς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και πρόσθεσε: «Αν δοθεί καλύτερη ζωή στον Έλληνα φορολογούμενο το 2015 και μια δεύτερη ευκαιρία, τότε είναι δυνατόν να έχουμε καλύτερες πολιτικές εξελίξεις, αναφορικά και με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Θα ξηλωθεί όλη η πολιτική ηγεσία»

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε  καρατόμηση της πολιτικής ηγεσίας Οργανισμού, τον οποίο δεν κατονόμασε, αν δεν παραδώσει στοιχεία για τους κανόνες ασφαλείας στα κτίρια των ιδιωτικών κολεγίων

«Σε λίγες ημέρες αν ο Οργανισμός δεν έχει φέρει αποτέλεσμα θα παραιτηθεί μέσα στη εβδομάδα, πρόκειται για κτίρια που δεν κάνουν για μεταλυκειακή εκπαίδευση θα τα πληρώσουν τα παιδάκια αν γίνει κανένα κακό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί (με ελλιπείς προδιαγραφές ασφαλείας) και να μην τους αφήσουμε να λειτουργήσουν. Κανένας από αυτούς δεν θα λειτουργήσει… Τα παιδιά να μην εγγράφονται γιατί θα χάσουν τις προκαταβολές τους. Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα νόμιμα ιδιωτικά κολέγια. Aν δεν προσαρμοστεί ο Οργανισμός στον οποίο αναφέρομαι και στον οποίο εποπτεύω θα ξηλωθεί όλη η πολιτική του ηγεσία» προειδοποίησε.

By