Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑΚΕΛ: «Η δήλωση του εκπροσώπου είναι η μισή αλήθεια»

Ανακοίνωση Άντρου Κυπριανού για το ταξίδι Αναστασιάδη στη Μόσχα.

 

kiprianou akelΗ δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για ενδεχόμενο ταξίδι του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα λέει μόνο τη μισή αλήθεια, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, εκφράζοντας λύπη που πρέπει – όπως γράφει – να αναφερθεί σε κλειστή σύσκεψη στο Προεδρικό.

Ο Άντρος Κυπριανού αναφέρει ότι την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης στο Προεδρικό, είχε προτείνει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή στον κ. Πούτιν με την οποία να επιβεβαιώνει τα όσα είχαν συζητήσει τηλεφωνικώς και να του δηλώνει την ετοιμότητα του να μεταβεί την Παρασκευή στη Μόσχα για να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις τους. «Είχα μάλιστα προτείνει τον Πρόεδρο στη Μόσχα να συνοδεύσουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, για να προωθηθούν συλλογικά οι προσπάθειες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, αποδέχτηκε την πρόταση μου και με την ολοκλήρωση της σύσκεψης είπε ότι θα απόστελλε αμέσως την επιστολή. «Κατά τη διάρκεια της βραδινής σύσκεψης της ίδιας μέρας και προτού ναυαγήσουν οι συζητήσεις στη Μόσχα, είχα ρωτήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά πόσο είχε αποστείλει τη σχετική επιστολή. Λυπούμαι να πω ότι η απάντηση του έδειξε το πόση σημασία απέδιδε σε αυτές τις επαφές ο κ. Αναστασιάδης».

Συγκεκριμένα, αναφέρει, του απάντησε ότι είχε άλλες υποχρεώσεις και δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με την επιστολή. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, καταλήγει η δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ.

 

Πηγή: http://offsite.com.cy

 

 

By