Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλαβάνος: «Τερατώδεις ψεύτες Σαμαράς, Τσίπρας και Παπανδρέου»

Ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του «Σχεδίου Β», ενώ τόνισε πως δεν τον εκφράζει η ατμόσφαιρα παρακμής και διαγκωνισμού των άλλων κομμάτων

(ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)

Τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του «Σχεδίου Β» παρουσίασε ο Αλέκος Αλαβάνος το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ στην παρέμβασή του καταφέρθηκε εναντίον των κυρίων Σαμαρά, Τσίπρα και Παπανδρέου λέγοντας πως τα «τρία τερατώδη ψέματα» της μεταπολίτευσης είναι το «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου, το «success story» του Σαμαρά και το «κατάργηση του μνημονίου μέσα στην Ευρωζώνη» του Τσίπρα.

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε πως δεν τον εκφράζει η ατμόσφαιρα παρακμής και διαγκωνισμού των άλλων κομμάτων και απέδωσε τις κύριες ευθύνες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον προσωπικό τόνο της αντιπαράθεσης.

Ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» έκανε αναφορά στο θέμα που έχει προκύψει με τους υποψήφιους από τη Θράκη, λέγοντας: «Συνειδητοποιούμε με ανησυχία ότι η πατρίδα μας βρίσκεται εν κινδύνω, ακόμα και για την εδαφική της ακεραιότητα, όπως μας προειδοποιούν οι ακραία επιπόλαιες κινήσεις και κυνικές ψηφοθηρικές λογικές χωρίς αρχές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Θράκη, όταν μάλιστα στο φόντο παρουσιάζονται νέα ευρωπαϊκά φαινόμενα διαμελισμού, όπως η Ουκρανία».

Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι το «Σχέδιο Β» θα ξεπεράσει το ποσοστό του 3% και θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή. Επιπλέον επανέλαβε την δέσμη προτάσεων που εκφράζει το κόμμα του και στην οποία περιλαμβάνονται προτάσεις όπως η παύση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές και η υιοθέτηση εθνικής νομισματικής πολιτικής για ρευστότητα και θετικό εξωτερικό ισοζύγιο.

Ο κ. Αλαβάνος στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε: «Είμαστε πριν από όλους ευρωπαίοι, όμως αρνούμαστε να μείνουμε μία ξεφτιλισμένη αποικία της Ευρώπης. Να ξαναπάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας».

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του «Σχεδίου Β» είναι τα εξής:

Αλαβάνος Αλέκος, οικονομολόγος
Αποστολάς Γιάννης, οδηγός ταξί
Γρηγοριάδης Μανώλης, ιατρός
Δημοπούλου Ελένη, παιδαγωγός
Ζιαζιάς Δημήτρης, ιατρός
Κουτσούκου Παναγιώτα, ασφαλίστρια
Μούρλας Βαγγέλης, επιχειρηματίας
Παπαδημητρίου Χρήστος, ιστορικός
Παπούλης Κώστας, πολιτικός μηχανικός
Ράλλης Θανάσης, ιατρός
Σπετσέρης Κώστας, πολιτικός επιστήμονας
Σμαματοπούλου Τασία, δημοσιογράφος
Σταυρόπουλος Τάσος, φιλόλογος
Σωτηροπούλου Βαγγελιώ, μηχανολόγος μηχανικός
Φαρδέλα – Σαββοπούλου Χρύσα, καθηγήτρια

By