Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλλαγές στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, ζητά ο Ε.Βενιζέλος

Θέτει θέμα λειτουργίας, προγραμματικής συμφωνίας αλλά και ανασχηματισμού

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Πιέζει για στροφή στην κυβέρνηση ο Ευ. Βενιζέλος ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήματα.

Η στροφή που συνίσταται σε τρεις παραμέτρους: Στην ανάγκη να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης, στην συμφωνία για νέους κανόνες κυβερνητικής λειτουργίας και σε ανασχηματισμό. Όλα αυτά ήταν αντικείμενο συζήτησης του κ. Βενιζέλου με τον κ. Κουβέλη κατά την συνάντηση τους την προηγούμενη Τετάρτη στη Βουλή που επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική αλλά διέρρευσε. Όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιέζει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να μπει στην κυβέρνηση και εκείνος με πολιτικά στελέχη, κάτι στο οποίο ανθίσταται προς ώρας ο κ. Κουβέλης. Πάντως από την Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει γίνει αν και ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια του. «Οι νέοι υπουργοί θα φάνε οβελία» λένε πηγές του ΠΑΣΟΚ.

 

Κύκλοι πολύ κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο επισημαίνουν πως οι εξελίξεις στην Κύπρο, «μας κάνουν όλους να είμαστε πιο προσεκτικοί και διορατικοί σε σχέση με τα θέματα που αφορούν τη χώρα μας και πιο ταχείς και αποτελεσματικοί στο εσωτερικό». Για το λόγο αυτό, σημειώνουν «αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το ζήτημα που έχουμε θέσει ως ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι άλλο από την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής Κυβέρνησης, των κανόνων λειτουργίας που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις των τριών εταίρων, όπως επίσης και την ανάγκη συγκρότησης και ανάδειξης ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που να απαντά στις ανάγκες της συγκυρίας» και προσθέτουν: «Κάτω από αυτό το πρίσμα οφείλει και η αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμβάλει στην προσπάθεια για εθνική συνεννόηση». Επίσησ στην Ιπποκράτους επαναλαμβάνουν ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα μέτρα, αλλά για να γίνει αυτό «θα πρέπει να επαναφέρουμε τη συζήτηση με τους εταίρους μας σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος και την πραγματική επιμήκυνση».

 

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος τονίζει σε όλους τους τόνους ότι στηρίζει την κυβέρνηση και θέλει να συμβάλει «ενεργά και δημιουργικά στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής μέσω τεκμηριωμένων προτάσεων που συμβάλλουν στην αποτελεσματική προώθηση του κυβερνητικού έργου και αποτρέπουν την καθήλωση και την ακινησία», κάνοντας όμως «ιδιαίτερα διακριτό» το στίγμα του ΠΑΣΟΚ μέσα από αυτές, όπως με την πρόταση για τις ευπαθείς ομάδες, το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

 

«Δεν θέλουμε να κάνουμε τον πιο καλό ή τον πιο ευαίσθητο. Θέλουμε να είμαστε εθνικά και κοινωνικά χρήσιμοι και αποτελεσματικοί» υποστηρίζουν στην Ιπποκράτους. Τέλος, ενόψει της άφιξης των επικεφαλής της τρόικας, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι αναμένει τις προτάσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τις εκκρεμότητες ιδίως δε για το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το ΕΕΤΗΔΕ, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την εκτέλεση του προϋπολογισμού ως προς τα έσοδα και τις δαπάνες, τις ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.[space size=»30″]

By