Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αλλαγές στις συγκοινωνίες από τον Σεμπέμβριο- Νέες τιμές στα εισιτήρια

Μειώνεται το εισιτήριο για όλα τα Μέσα από 1,40 σε 1,20 ευρώ με παράλληλη μείωση του χρόνου ισχύος από τα 90 στα 70 λεπτά

astiko leoforio apergia mesa metaforas
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Σε πλήρη αναδιάρθρωση του δικτύου του προχωρά ο ΟΑΣΑ, κυρίως σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία, από το φθινόπωρο παράλληλα με την εφαρμογή του νέου εισιτηρίου από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Έθνος, «ραχοκοκαλιά» του νέου δικτύου θα αποτελεί το μετρό αλλά και οι γραμμές κορμού των λεωφορείων που θα διατρέχουν τους βασικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας χωρίς όμως να εισέρχονται στα προάστια. Τέσσερις είναι οι βασικές αλλαγές τις οποίες επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο η διοίκηση του ΟΑΣΑ:

Η μείωση του μήκους της διαδρομής αρκετών λεωφορειακών γραμμών, ώστε αυτές να μετατραπούν σε τροφοδοτικές του μετρό αλλά και των γραμμών κορμού των λεωφορείων. Η ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από το δίκτυο του μετρό.

Η αλλαγή στις συχνότητες διέλευσης των λεωφορείων, ώστε σε περιοχές όπου η επιβατική κίνηση είναι μεγάλη να αυξηθούν και σε περιοχές όπου δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση να μειωθούν.

Η αλλαγή στον τρόπο που θα διανέμονται οι επιχορηγήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.

Σε ό,τι αφορά το συγκοινωνιακό κομμάτι, στόχος του ΟΑΣΑ είναι να προωθηθούν με κάθε τρόπο ο συνδυασμένες μεταφορές, είτε αυτές περιλαμβάνουν μετεπιβίβαση από τα λεωφορεία σε μετρό είτε σε γραμμές του κορμού. Για αυτό και ουσιαστικά η πλήρης αναδιάρθρωση θα αφορά στον κλάδο των οδικών μέσων.

Τι θα αλλάξει στις τιμές των εισιτηρίων

• Με στόχο την επιστροφή του επιβατικού κοινού στα ΜΜΜ αλλάζει και η τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια από τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα:
• Μειώνεται το εισιτήριο για όλα τα Μέσα από 1,40 σε 1,20 ευρώ με παράλληλη μείωση του χρόνου ισχύος από τα 90 στα 70 λεπτά.
• Καταργείται το εισιτήριο απλής διαδρομής για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ που κοστίζει 1,20 ευρώ.
• Μειώνεται το κόστος της κάρτας για όλα τα Μέσα από τα 45 στα 30 ευρώ και καταργείται η κάρτα λεωφορείων, τραμ, τρόλεϊ των 20 ευρώ
• Στη διάθεση του κοινού θα τεθούν οι τριμηνιαίες και εξαμηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών
• Εισαγωγή πενθήμερου εισιτηρίου 10 ευρώ και κατάργηση του 7ημερου που κοστίζει 14 ευρώ

By