Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλλαγές στους μισθούς στο Δημόσιο φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο

«Αλλαγές και στον τρόπο πρόσληψης των νέων δημοσίων υπαλλήλων»

dimosio650_231113

Τα πάνω-κάτω στους μισθούς αλλά και στον τρόπο που θα γίνονται οι νέες προσλήψεις στο δημόσιο αναμένεται να φέρει, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το ενιαίο μισθολόγιο που βρίσκεται στα σκαριά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει ένα πρώτο προσχέδιο των νέων ρυθμίσεων και το έχει παρουσιάσει στην τρόικα αναμένοντας να πάρει το «πράσινο φως» για να είναι όλα έτοιμα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Βασική στόχος των αλλαγών είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων με πανεπιστημιακή ή τεχνολογική εκπαίδευση και εκείνων με δευτεροβάθμια ή υποχρεωτική.

Παράλληλα, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα νέο καθεστώς στον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνει το Δημόσιο τους υπάλληλους και να συνδέσει αυτές τις αλλαγές με τη νέα μέθοδο αξιολόγησης τους.

Για παράδειγμα, το σχέδιο προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα και, μετά την πάροδο του έτους, θα αξιολογείται η απόδοση τους, ενώ, εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση, τότε θα γίνεται κανονική πρόσληψη με αποδοχές δημόσιου τομέα.

By