Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλλαγές στο παρά πέντε για την κυβερνητική συνοχή

Υποχώρησε μετά την αναθεώρηση της στάσης του ΠΑΣΟΚ στις λαϊκές αγορές ο Κωστής Χατζηδάκης και αργά το βράδυ έκανε ένα βήμα πίσω

xatzidakis-skordasOO

 

Υποχώρησε μετά την αναθεώρηση της στάσης του ΠΑΣΟΚ στις λαϊκές αγορές ο Κωστής Χατζηδάκης και αργά το βράδυ έκανε ένα βήμα πίσω, ανακοινώνοντας αλλαγές στο νομοσχεδιο προκειμένου να διασωθεί η κυβερνητική συνοχή.

Συμφωνα με την αλλαγή του υπουργού Ανάπτυξης με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών θα προσδιοριστεί το σύστημα διαχωρισμού παραγωγών και πωλητών στις λαϊκές αγορές, ενώ η κλήρωση θα αφορά μόνο στις νέες άδειες.

Είχε προηγηθεί ενα έντονο παρασκήνιο με τον Κωστή Χατζηδάκη να αναζητά μαζί με βουλευτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τη χρυσή τομή.

«Θα προτιμούσα να διατηρηθεί η προηγούμενη ρύθμιση, αλλά δεν μπορώ να επιβάλλω την άποψη μου», είπε και διευκρίνισε οτι διατηρείται το σύστημα διακριτότητας. Σ´ ένα τμήμα θα είναι οι έμποροι και σε άλλο οι παραγωγοί, ενώ ως προς τα κριτήρια κατανομής θέσεων θα ισχύσουν κοινωνικοί παράμετροι και η παλαιότητα της άδειας.

«Δεν θέλω να κρυφτώ ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της την συζήτηση που μεσολάβησε στην Ολομέλεια και τις θέσεις που εκφράστηκαν. Δεν έχω κανένα λόγο να κρυφτώ ότι η τοποθέτηση μου που έγινε πριν τρεις μέρες ήταν διαφορετική και θα προτιμούσα προσωπικά να μην αλλάξει. Θα ήταν όμως δεοντολογικά άδικο και άστοχο να επιβάλω την προσωπική μου βούληση», επεσήμανε και πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διαφυλάξει αυτή την εξυγιαντική τομή, αν και θα προτιμούσε να ήταν διαφορετική.

Με άλλες αλλαγές του υπουργού Ανάπτυξης λαμβάνονται πρόνοιες και διασφαλίζονται τα δικαιώματα του προσωπικού που θα μεταφερθεί από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών στις διευθύνσεις των περιφερειών, ενώ τροποποιούνται οι ρυθμίσεις για την δυνατότητα άδειας σε παραγωγό εντός της ίδιας περιφέρειας και δεν θα ισχύει πλέον για προϊόντα ΠΟΠ, καθώς και ειδικής καλλιέργειας.

By