Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλαγές στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων

Ο  υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου χαρακτηρίζει ξεπερασμένο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο

kegkeroglouΑνοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις άφησε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, καθώς «η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Μ. Μπόλαρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι βάση της συζήτησης για τις όποιες μεταβολές θα αποτελέσει η μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που παραδίδεται μέσα στο Νοέμβριο στην κυβέρνηση.

«Σήμερα πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρεία, διότι είτε ένας εργοδότης αυθαίρετα αποφασίζει να σταματήσει τη δραστηριότητα της επιχείρησής του, είτε πράγματι δεν αντέχει να τη λειτουργήσει», είπε και πρόσθεσε ότι οι έκτακτες συνθήκες χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση. Σύμφωνα με τον Β. Κεγκέρογλου θα πρέπει να εξετάζονται οι λόγοι που επικαλείται η κάθε επιχείρηση, ενώ ενεργό ρόλο θα πρέπει να έχουν και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών ως προς τη δυνατότητα προσφυγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και ως προς τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα μιας επιχείρησης.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων, ο Β. Κεγκέρογλου παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του Βρούτση, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν μίλησε για στοχευμένες μειώσεις στις συντάξεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By