Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Αλληλεγγύη» απέναντι στην κρίση ζητά η ΕΚΤ

ΕΚΤ: «Δεν μπορούμε να επιλύσουμε την ανεργία με εθνικιστικές λύσεις του παρελθόντος»

ecb620_301013

Οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν «υποχρέωση» να επιδείξουν «αλληλεγγύη» απέναντι στην κρίση, διότι αν δεν υπάρξει αποφασιστική δράση υπέρ της ανάπτυξης κινδυνεύει πραγματικά να χαθεί μία γενιά, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη βελγική εφημερίδα L” Écho.

«Η κρίση που εντείνεται, μέσω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων και της αύξησης της ανεργίας, προκαλεί αντιδράσεις και ενίοτε θυμό σε πολλές περιοχές της Ευρώπης», σημείωσε ο Κερέ σε διάλεξή του.

«Το ποσοστό ανεργίας ανερχόταν σε 12,2% στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο του 2013, έναντι 7,6% στην αρχή της χρηματοοικονομικής κρίσης», συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ότι «οι νέοι πληρώνουν υπερβολικό τίμημα, με πάνω από 3,5 εκατ. νέους κάτω από 25 χρονών να είναι άνεργοι, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Στην Ελλάδα και την Ισπανία, το ποσοστό αυτό ξεπερνάει το 50%», υπενθύμισε.

«Δεν μπορούμε να επιλύσουμε το φαινόμενο της ανεργίας ανατρέχοντας σε εθνικιστικές λύσεις του παρελθόντος», είπε ακόμη ο Κερέ σύμφωνα με τον οποίο «μόνο η παράλληλη χρήση εθνικών και ευρωπαϊκών εργαλείων μπορεί να κάνει την ανεργία να οπισθοχωρήσει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By