Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλ Κάιντα: Ανακοίνωσε νέο παρακλάδι στην ινδική υποήπειρο

Το νέο παρακλάδι θα «υψώσει τη σημαία του τζιχάντ»

Members of Ansar al-Sharia, an al Qaeda-affiliated group, carry their weapons as they ride on a truck in Jaar

Τη δημιουργία ενός νέου παρακλαδιού της ισλαμιστικής οργάνωσης στην ινδική υποήπειρο ανακοίνωσε ο αρχηγός της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι σε βίντεο που μεταδόθηκε σήμερα. Το νέο παρακλάδι θα «υψώσει τη σημαία του τζιχάντ» (ιερού πολέμου) στην περιοχή.

Στο βίντεο, που διαρκεί 55 λεπτά, ο Ζαουάχρι αναφέρει ότι το παρακλάδι θα πολεμήσει για την αναγέννηση ενός χαλιφάτου στη Μιανμάρ, το Μπανγκλαντές και σε κάποιες περιοχές της Ινδίας και θα σώσει τους μουσουλμάνους από την αδικία και την καταπίεση, όπως ανέφερε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστότοπων SITE.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της αλ Κάιντα τονίζει ότι η νέα οργάνωση έχει σκοπό «να εξαλείψει τα τεχνητά σύνορα» που χωρίζουν τους μουσουλμάνους στην περιοχή, αλλά και να «υψώσει τη σημαία του τζιχνάντ, να αποκαταστήσει τον ισλαμικό νόμο και να επιβάλει τη σαρία του Αλλάχ σε όλη την ινδική υποήπειρο, η οποία ήταν μέρος των μουσουλμανικών εδαφών προτού ο άπιστος εχθρός την καταλάβει, την τεμαχίσει και την χωρίσει».

Η οργάνωση δημιουργήθηκε από μαχητές που στρατολούνται εδώ και δύο χρόνια στην περιοχή, ενώ ο πακιστανός Άσιμ Ούμαρ θα είναι ο αρχηγός της.

Εξάλλου στο ίδιο βίντεο ο Ζαουάχρι επαναλαμβάνει την πίστη του στον επικεφαλής των αφγανών Ταλιμπάν Μουλά Όμαρ, σε μια κίνηση που προφανώς απευθύνεται στο Ισλαμικό Κράτος, την τζιχαντιστική οργάνωση που δρα στη Συρία και το Ιράκ και απειλεί την κυριαρχία της αλ Κάιντα.

By