Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλ Κάιντα: Καλεί τζιχαντιστές σε ένωση κατά των ΗΠΑ

Συμμαχία ιλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων κατά των ΗΠΑ ζητά η Αλ Κάιντα

alkainta

Μετά τις εκκκλήσεις της Αλ Κάιντα για απελευθέρωση του Βρετανού αιχμαλώτου από το Ισλαμικό Κράτος, νέες ανακοινώσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης έρχονται να εντίνουν τους φόβους για έξαρση της τρομοκρατίας.

Η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγκρπερ (ΑΜΙΚ) σε κοινή ανακοίνωση με την Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (ΑΧΑΚ) καλούν τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά της «αμερικανικής εκστρατείας» και κατά του συνασπισμού που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ομπάμα στη μάχη κατά των ισλαμιστών του ΙΚ.

Απευθυνόμενοι στα «άδελφια» τους οι ισλαμιστές τονίζουν την ανάγκη συσπείρωσης απέναντι στον κοινό εχρθό, τις ΗΠΑ και σε κάλεσμα προς το συριακό παρακλάδι της οργάνωσης αναφέρουν: «για να επιτεθούμε στους Αμερικανούς δε χρειάζεται να ζητήσουμε την άδεια από κανέναν» που αποδίδεται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Μπροστά στην άδικη σταυροφορία, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε ενώπιον όσων μισούν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, δηλαδή τις ΗΠΑ και τους εταίρους τους, που είναι οι πραγματικοί εχθροί του μουσουλμανικού κόσμου», συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία φέρει ημερομηνία την 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα της επετείου από την επίθεση των Διδύμων Πύργων στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι εξτρεμιστές, ο συνασπισμός έχει κύριο στόχο να πολεμήσει τους Μουσουλμάνους με τη δικαιολογία ότι εξαπολύουν επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όλα αυτά, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα η Αλ Κάιντα θέλησε να κρατήσει αποστάσεις από τις αποτρόπαιες δολοφονίες των Φόλεϊ και Σότλοφ από τζιχαντιστές του ΙΚ. Μάλιστα, εκπρόσωπος της Αλ Νούσρα είχε απευθύνει έκκληση στο Ισλαμικό Κράτος να αφήσουν ελεύθερο τον Βρετανό οδηγό ταξί που κρατούν όμηρο οι άνδρες του ΙΚ.

By