Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Ο πολιτισμός δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

Την επαναφορά της ενιαίας τιμής του βιβλίου υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras622_201113

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε, σε σημερινή συνάντησή του με προσωπικότητες από τον χώρο του βιβλίου, ότι «ανεξαρτήτως της απόφασης που θα πάρει η κυβέρνηση, αν ο λαός μας αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα θέσουμε σε προτεραιότητα την προστασία του πολιτισμού μας, των ανθρώπων του και θα επαναφέρουμε την ενιαία τιμή βιβλίου».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, η γλώσσα, η συγγραφική παραγωγή, το ποιοτικό βιβλίο, ο πολιτισμός, δεν είναι υπό διαπραγμάτευση με κανέναν δανειστή.

Αναφερόμενος δε στο θέμα που έχει ανακύψει, τόνισε ότι κυβέρνηση έχει δηλώσει, δια στόματος Κωστή Χατζηδάκη, ότι προτίθεται να καταργήσει την ενιαία τιμή βιβλίου, ακολουθώντας τις υποδείξεις πρόσφατης έκθεσης του ΟΟΣΑ. Η ενιαία τιμή βιβλίου, πρόσθεσε, ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύει για τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία. Ποιά, λοιπόν, η σπουδή εμείς να καταργήσουμε κάτι που ισχύει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη; Μήπως, στο όνομα ενός ακραίου ιδεοληπτικού νεοφιλελευθερισμού, θα πρέπει να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στον πολιτισμό μας;, διερωτήθηκε.

By