Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αμαλιάδα: Νυχτερίδα δάγκωσε 60χρονο

Ο άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο με τη νυχτερίδα στα χέρια

nyxterides

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου προσήλθε ένας 60χρονος από τον Καρδαμά, τον οποίο είχε δαγκώσει νυχτερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος είχε επιχειρήσει να πιάσει τη νυχτερίδα που είχε μπει μέσα στο σπίτι του, τα κατάφερε και αυτή τον δάγκωσε σε τρία δάχτυλα στα δύο χέρια. Μάλιστα ο 60χρονος έφτασε με τη νυχτερίδα στα χέρια στο νοσοκομείο, αγνοώντας την σοβαρότητα και την επικινδυνότητα του περιστατικού.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν γιατροί και λοιπό προσωπικό, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου έγινε γνωστό πως επρόκειτο για το πρώτο περιστατικό με νυχτερίδα για τη φετινή χρονιά στη χώρα. Δόθηκαν οδηγίες και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να βρεθεί και να χορηγηθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή στον 60χρονο ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μάλιστα η φαρμακοποιός ξεκίνησε από το νοσοκομείο του Ρίου της Πάτρας, που αποτελεί σημεία αναφοράς στην περιοχή για τέτοια περιστατικά, μεταφέροντας τα φαρμακευτικά σκευάσματα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας για να προλάβουν τη χορήγηση στον ασθενή (και την «έγραψε» και η Τροχαία στο δρόμο στην προσπάθειά της να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος). Ο ασθενής αποχώρησε στις 2,30 το πρωί από το νοσοκομείο και παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας του.

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως σοβαρό, μιας και είναι πολλές και σοβαρές οι ασθένειες που μπορεί να μεταδώσει μια νυχτερίδα στην περίπτωση που είναι λυσσασμένη.

By