Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αμβρόσιος: Ο Τσίπρας θα πάει με το διάβολο, η δεξιά ιδεολογία σέβεται το Θεό!

Λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή του στην κηδεία του (αμετανόητου) χουντικού Ντερτιλή ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ξαναχτύπησε, μέσω ανάρτησης στο προσωπικό του blog.

alexis tsipras syriza bouli sinedriasi
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Χαρακτήρισε ουσιαστικά «άπιστους» τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και συστήνοντας στους πιστούς να μην «προσεγγίσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας θα πάει με τον διάβολο, εκτίμησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος αντιπαρέβαλε την αριστερά και την δεξιά ως προς τη θρησκεία: «η δεξιά ιδεολογία, θεωρητικά τουλάχιστον, σέβεται το Θεό». Πάντως ο Αμβρόσιος δηλώνει «Α-πολίτικος» και «Α-κομμάτιστος»…

Ολόκληρο το κείμενο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου έχει ως εξής:
«Η δεξιά ιδεολογία, θεωρητικά τουλάχιστον, σέβεται το Θεό, ενώ η αριστερή ιδεολογία εχθρεύεται το Θεό! Ο κ. Τσίπρας άλλωστε δεν το έκρυψε: Θα πάει και με το Διάβολο, μας είπε πρόσφατα! Σας ερωτώ λοιπόν: Προσεγγίζοντας εσείς μεν τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δε του ΣΥΡΙΖΑ τον Διάβολο, σε τίνος τα χωράφια έχετε προσεγγίσει;

Οπωσδήποτε όχι του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού! Αδελφοί μου εν Χριστώ, συνέλθετε! Τις κοινωνία Χριστού προς Βελίαρ; Με σεβασμό προς το πρόσωπό Σας, σας παραπέμπω στα λόγια του Απ. Παύλου: «Μη γίνεσθε ετεροζυγούντες απίστοις! Τις γαρ μετοχή δικαιοσύνη και ανομία; τις δε κοινωνία φωτί προς σκότος; τις δε συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαλ; ή τις μερίς πιστώ μετά απίστου;» (Β΄Κορινθ. 6, 14-15). Σκεφθήτε το”! Γράφοντας όλα αυτά ενδεχομένως να ισχυρισθείτε, ότι ανήκω στη Χρυσή Αυγή. Σας δηλώνω ευθαρσώς και δημοσίως: ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ! Είμαι Α-πολίτικος!

Είμαι Α-κομμάτιστος! Ανήκω στην Εκκλησία μας ολόκληρος και ολοκληρωτικά! Όποιος σέβεται την Εκκλησία, τον δέχομαι, τον αγαπώ, τον προστατεύω! Όποιος όμως μάχεται και αντιμάχεται την Εκκλησία τον τοποθετώ απέναντί μου, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει! Στη Δεξιά, στο Κέντρο, στην Αριστερά, στην Άκρα Αριστερά!».

 

[space size=»30″]

By