Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Να αποσυρθεί αμέσως το ρωσικό κομβόι»

Αλλιώς η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της

rosiki-oximatopompi

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ζητά από τη Ρωσία την άμεση απόσυρση της οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια που έφτασε στο προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία αλλιώς θα αντιμετωπίσει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της.

Η αποστολή του ρωσικού κομβόι «συνιστά μια παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία» δήλωσε ο αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Η Ρωσία πρέπει αμέσως να αποσύρει τα οχήματά της και το προσωπικό της από το ουκρανικό έδαφος» συμπλήρωσε απειλώντας τη Μόσχα με νέες κυρώσεις εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

«Η Ρωσία δε μπορεί να στέλνει τα οχήματά της, το προσωπικό της ή φορτία της στην Ουκρανία είτε αν αυτό γίνεται υπό τη μορφή μιας ανθρωπιστικής οχηματοπομπής είτε υπό οποιοδήποτε άλλο πρόσχημα χωρίς την άδεια του Κιέβου» σημείωσε ακόμα ο εκπρόσωπος τύπου.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανέφερε ότι 130 και πλέον φορτηγά έχουν εισέλθει στο ουκρανικό έδαφος.

By