Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αμετανόητος ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μπράουν

«Απλώς έκανα τη δουλειά μου» είπε ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε το νεαρό αφροαμερικανό στο Φέργκιουσον. Χάος στο Μιζούρι.

ametanoitos-o-astunomikos-pou-skotwse-ton-mpraoun.w_l
Ο Ντάρεν Ουίλσον, ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον, δήλωσε ότι δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC σήμερα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον φόνο του Μπράουν, ο Ουίλσον είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ότι δεν εκτέλεσε τον νεαρό μαύρο στις 9 Αυγούστου, αλλά ότι φοβήθηκε για τη ζωή του στη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τον πιο μεγαλόσωμο Μπράουν και ότι απλώς έκανε τη δουλειά του.

Ο αστυνομικός υπογράμμισε ότι λυπάται για την απώλεια της ζωής του νεαρού, όμως επεσήμανε ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του σχετικά με τις ενέργειές του.

Ισχυριστηκε ότι ο Μπράουν έβαλε το χέρι του μέσα στο περιπολικό και προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο. Ο Ουίλσον πρόσθεσε πως ο Μπράουν έτρεξε εναντίον του και ότι αισθάνθηκε ότι έπρεπε να τον πυροβολήσει.

By