Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΜΚ ύψου 8 δισ. ευρώ από την Deutsche Bank

Σε συνολική Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους οκτώ δισ. ευρώ προχωρά ο κορυφαίος τραπεζικός όμιλος της Γερμανίας Deutsche Bank. Ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της ΑΜΚ εμφανίζεται η βασιλική οικογένεια του Κατάρ

deutsche bank
Όπως αναφέρει το Reuters η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα υπάρξει έκδοση νέων μετοχών αξίας 1,75 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη «φάση» απευθύνεται μόνο στην εταιρεία Paramount Services Holding, η οποία ελέγχεται στον Χαμάντ μπεν Τζάσεμ αλ-Τάνι, μελος της βασικής οικογένειας του Κατάρ. Η συγκεκριμένη εταιρεία holding θα αποκτήσει περίπου 60 εκατ. νέες μετοχές της Deutsche Bank προς 29,20 ευρώ έκαστη.

Το δεύτερο μέρος προβλέπει την έκδοση έως και 300 εκατομμυρίων νέων μετοχών για ένα ποσό 6,3 δισ. ευρώ.

Εν αναμονή της έγκρισης της γερμανικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (Bafin), ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που αφορά την επιχείρηση αυτή θα εκδοθεί πιθανόν στις 5 Ιουνίου. Και η περίοδος προεγγραφής θα διαρκέσει πιθανόν έως τις 24 Ιουνίου, διευκρινίζει η τράπεζα.

«Ενισχύουμε το κεφάλαιό μας με σταθερό τρόπο, βελτιώνουμε τη θέση μας απέναντι στον ανταγωνισμό και επενδύουμε σε σχέδια που φέρνουν ανάπτυξη στους τομείς-κλειδί της τράπεζας», δήλωσαν οι δύο συμπρόεδροι του ιδρύματος Γιούργκεν Φίτσεν και Ανσού Γιάιν, τους οποίους επικαλείται η ανακοίνωση.

By