Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αμπντουλάχ Γκιουλ: Η διαφθορά στην Τουρκία δεν θα συγκαλυφθεί

Για «ανεξάρτητα» δικαστήρια που θα διερευνήσουν το σκάνδαλο διαφθοράς κάνει λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος

TurkiaGioul
 Η διαφθορά στην Τουρκία δεν θα συγκαλυφθεί, αλλά θα αντιμετωπιστεί από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, υπογράμμισε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ στα πρώτα του σχόλια για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα και έχει προκαλέσει αναταράξεις στην τουρκική κυβέρνηση.

«Στην Τουρκία έχουν γίνει πολλές μεταρρυθμίσεις. Σε μια χώρα που έχουν σημειωθεί τέτοιες μεταρρυθμίσεις αν υπήρχε διαφθορά και σφάλματα δεν θα συγκαλύπτονταν», δήλωσε ο Γκιουλ στους δημοσιογράφους.
«Τα φερόμενα ζητήματα διαφθοράς έχουν παραπεμφθεί στα δικαστήρια. Ανεξάρτητα δικαστήρια θα εξετάσουν το ζήτημα και θα αποφανθούν», πρόσθεσε ο Α. Γκιουλ. Εξάλλου ο Γκιουλ επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, που έχει πληγεί από το οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων γιοι υπουργών της κυβέρνησης.
Μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και κατάχρηση δημόσιου χρήματος σε 24 πρόσωπα, μεταξύ αυτών οι γιοι του υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και του υπουργού Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, όπως και ο διοικητής της δημόσιας τράπεζας Halkbank Σουλεϊμάν Ασλάν. Όλοι έχουν προφυλακιστεί.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By