Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανάβει πολιτικές «φωτιές» η Αμυγδαλέζα

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλούν τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών Αμυγδαλέζας, κατά τη διάρκεια των οποίων σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κατάφεραν να αποδράσουν δέκα κρατούμενοι.

kkamygdalezasΓια την κυβέρνηση ο χειρισμός της υπόθεσης εντάχθηκε στο δόγμα «νόμος και τάξη» με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια να δηλώνει ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι», απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε τις άθλιες συνθήκες κράτησης. Κριτική άσκησαν στην κυβέρνηση ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες και το θέμα αναμένεται να συνεχίσει να ανάβει «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό.

Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωναν τις πληροφορίες ότι υπήρξαν διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα από τα οικήματα, τις οποίες πάντως απέδιδαν σε τεχνικές εργασίες και ανέφεραν ως αιτία εξέγερσης των κρατούμενων την ανακοίνωση πως ο χρόνος κράτησης τους παρατείνεται σε δεκαοχτώ μήνες από ένα έτος. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με καταγγελία του επικεφαλής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή», Πέτρου Κωνσταντίνου, πριν από πέντε μέρες οι μετανάστες, κρατούμενοι στο Κέντρο, έθεσαν σε λειτουργία το αιρκοντίσιον χωρίς τη συγκατάθεση των αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι έκοψαν την ηλεκτροδότηση σε όλη την εγκατάσταση.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, η οποία διενεργεί την προανάκριση, εκτός από τους δέκα κρατούμενους που απέδρασαν, δεκατέσσερις ακόμη αλλοδαποί κρατούμενοι συνελήφθησαν προτού προλάβουν να απομακρυνθούν από το κέντρο, έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή 41 ακόμη κρατούμενων στην εξέγερση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By