Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση της 25ης Mαϊου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

pasok-xarilaou-trikoupi-grafeia

H Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 25 Mαϊου,  με ανακοίνωση της που ανήρτησε στο indymedia.

Αναλυτικά το κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia.

«Τη παραμονή των ευρωεκλογών (25 Μάη 2014) πραγματοποιήσαμε ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Σύντροφοι της οργάνωσης στάθηκαν στην οδό Μαυρομιχάλη και πυροβόλησαν τα πίσω παράθυρα του κτηρίου με στρατιωτικό όπλο ΑΚ47.

Το ΠΑΣΟΚ έχει παίξει έναν ιστορικό ρόλο στην υπηρεσία του κεφάλαιου. Η άνοδός του στην εξουσία στηρίχθηκε από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης για να κάμψει την ταξική πάλη και να εκμαυλίσει την ελληνική κοινωνία της μεταπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης στήριξε την πολιτική του στην καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ ανήκει στο σκληρό πυρήνα του κρατικού ολοκληρωτισμού. Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους νεοφασίστες της δεξιάς δίνει δημοκρατικό προσωπείο στην άγρια καπιταλιστική επίθεση.

Αυτή την εβδομάδα ψηφίζεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που προετοιμάζει την εξόντωση όποιων κρατούμενων αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της φυλακής. Τα σωφρονιστικά κολαστήρια είναι γεμάτα από πεινασμένους. Οι συνθήκες ζωής μέσα στις φυλακές χειροτερεύουν. Πολλοί αγωνιστές κρατούνται στα κελιά της δημοκρατίας. Από τη δεύτερη περίοδο ΠΑΣΟΚ το ελλληνικό κράτος προσπάθησε να σπάσει τους αγώνες των φυλακισμένων με τη πρέζα και τις μαφίες του. Σήμερα θέλει να δολοφονήσει τους αγωνιστές σε λευκά κελιά.

Οι τροπολογίες που προτείνει το ΠΑΣΟΚ δίνουν άλλοθι εξομάλυνσης σ’αυτό το δολοφονικό σχέδιο. Έτσι προσπαθεί να διασπάσει τον αγώνα των κρατουμένων.

Κάθε στέλεχος του κρατικού μηχανισμού έχει προσωπική ευθύνη για τα εγκλήματα της εξουσίας. Αυτοί που καταπιέζουν τους εργαζόμενους. Αυτοί που χτυπάνε τους κοινωνικούς αγώνες. Τα όργανα που φυλάνε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φυλακές. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι των μηχανισμών καταστολής. Οι βουλευτές που ψηφίζουν τα νέα μέτρα για τις φυλακές και ο πρόεδρος του καθεστώτος που θα βάλει την υπογραφή του. Το ταξικό κίνημα έχει τη δύναμη να τιμωρήσει τους προστάτες της αστικής τάξης έναν έναν όπως τους αξίζει.

Οι σφαίρες που καρφώσαμε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν μια πρόγευση για τους εξουσιαστές. Όλοι οι λογαριασμοί της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης θα πληρωθούν.

Οι σύντροφοι που πραγματοποίησαν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είδαν τους μπάτσους των ΜΑΤ που φυλούσσαν το κτήριο. Μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε. Θα ήταν μια δίκαιη ενέργεια. Η βαρβαρότητα των οργάνων της εξουσίας θα τσακιστεί από τη δύναμη των όπλων της αντίστασης. Δεν τους χτυπήσαμε αυτή τη φορά γιατί το πολιτικό σχέδιο της οργάνωσης είχε καθαρό στόχο ενάντια στο συγκεκριμένο πολιτικό μηχανισμό των αφεντικών.

Η απελευθέρωση από την κυριαρχία των διεθνών καπιταλιστικών μηχανισμών θα είναι το αποτέλεσμα της κοινωνικής επανάστασης. Οι μετανάστες κι οι ντόπιοι εργαζόμενοι και άνεργοι να πάρουμε την παραγωγική βάση στα χέρια μας. Να αυτονομήσουμε τη κοινωνική ζωή ενάντια στις καπιταλιστικές σχέσεις και το κράτος. Γι’αυτή τη πραγματική κοινωνική ανατροπή είναι απαραίτητη η αγωνιστική πρωτοβουλία, η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς και όλων των ταξικά καταπιεσμένων στις γειτονιές και στην ύπαιθρο. Με αγώνες κι εξεγέρσεις σπάει ο φαύλος κύκλος της εξαθλίωσης.

-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ»

-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ

By