Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανάφη: Καταφύγιο στην εσχατιά των Κυκλάδων

Ανακαλύπτουμε τα hot spots του νησιού που απέχει έτη φωτός από την κοσμοπολίτισσα και απαστράπτουσα γειτόνισσά του, την Σαντορίνη.

anafi roukounasΣτην Ανάφη όλα μπερδεύονται γλυκά και αληθινά χαμόγελα μοιράζονται απλόχερα σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Ο μύθος λέει πως οι Αργοναύτες επιστρέφοντας από την Κολχίδα έπεσαν σε κακοκαιρία και ο Απόλλωνας εμφάνισε μπροστά τους αυτό το μικρό νησί για να βρουν καταφύγιο. Η Ανάφη θα γίνει το καταφύγιό σου για το φετινό καλοκαίρι.Σε αυτό το νησί στην εσχατιά των Κυκλάδων τα μάτια δεν χορταίνουν εικόνες: το άγριο αλλά γαλήνιο τοπίο, τα στενά σοκάκια, τα κατάλευκα σπίτια, την πιο κόκκινη ανατολή του ηλίου, τα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε και του γαλάζιου. Η Χώρα μοιάζει να στέκεται πάνω στο βράχο. Εδώ σε κάθε βήμα έχεις την αίσθηση ότι μπήκες κατά λάθος σε ξένο σπίτι. Με μαθηματική ακρίβεια, τα ασύνδετα σοκάκια οδηγούν πάντοτε στην αυλή κάποιας θολωτής κατοικίας.

Αλλά κανένας λόγος ανησυχίας: οι άνθρωποι θα σε υποδεχτούν σαν να σε ήξεραν από πάντα. Καθώς περπατάς ανάμεσα στις ασπρισμένες αυλές και τις μπουγάδες, βλέπεις παιδάκια καθισμένα στα σκαλιά, να τρώνε ζυμωτό ψωμί με λάδι και ρίγανη, και νοικοκυρές να φουρνίζουν πίτες στους ξυλόφουρνους. Θα σε τραβήξουν από το μανίκι να σε κεράσουν ελληνικό με παχύ καϊμάκι και, πριν το καταλάβεις, μια πιατέλα με ξεροτήγανα και θυμαρίσιο μέλι θα προσγειωθεί στα γόνατά σου.

Πηγή: www.arttravel.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By