Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ανένδοτο αγώνα ανατροπής» αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση η απάντηση της Σ. Βούλτεψη

syriza11

Με χαρακτηριστικά «ανένδοτου αγώνα ανατροπής» όλων των κυβερνητικών επιλογών μέσα και έξω από τη Βουλή ξεκινά η εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα όπως αναφέρει η σημερινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα ξεκινήσει την Πέμπτη με επίκεντρο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί.

Ήδη έχουν σταλεί προσκλήσεις συμμετοχής με σκοπό την κοινή δράση στο ΚΚΕ, την ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝ.ΕΛ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Οικολόγους, αλλά και κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Στην εκστρατεία θα λάβουν μέρος, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, όλα τα κορυφαία στελέχη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος.

Παράλληλα με την πολιτική εκστρατεία θα κινηθεί και η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος με τη δημιουργία νέων οργανώσεων, την προσέλκυση νέων μελών, την οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και διαλόγου για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση.

Όσον αφορά την ΔΕΗ, πρώτος στόχος είναι να αποτραπεί η ψήφιση του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο. Δεύτερος στόχος είναι η διερεύνηση νομικών δυνατοτήτων για την ακύρωση της εφαρμογής του νόμου.

Η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και σε άλλα νομοσχέδια όπως στο Ρυθμιστικό Σχέδιο. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην περάσουν τα κρίσιμα νομοσχέδια και να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό αλλά και να αποτραπεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, ώστε να προκληθούν εκλογές. Τα παραπάνω συνιστούν την «τριλογία του ανένδοτου αγώνα» για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και την πρόκληση εκλογών, σύμφωνα με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη η οποία τόνισε ότι «άδοξο τέλος είχε η περίφημη «πολιτική των συμμαχιών» επί της οποίας κονταροχτυπήθηκαν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η βασική ομάδα αμφισβήτησής της, η «Αριστερή Πλατφόρμα» του κ. Λαφαζάνη, κατά την τελευταία διήμερη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος».

Τελικά, οι μόνοι πολιτικοί χώροι προς τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ξεκάθαρο κάλεσμα για συνεργασία, είναι το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Επομένως, η μόνη διεύρυνση ενός κόμματος που θέλει να εμφανίζεται ως ευρωπαϊκό, είναι προς τους δύο κατ’ εξοχήν αντιευρωπαϊκούς πολιτικούς χώρους» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακόμα, έκανε λόγο για την ύπαρξη κόμματος μέσα στο κόμμα καθώς «επικράτησε κατά κράτος η άποψη αυτών που βλέπουν ως απειλή τα «κεντροαριστερά σενάρια» και επιδιώκουν την κομματική «καθαρότητα».

Η κ. Βούλτεψη αναφέρει επίσης ότι «ενώ εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι δεν έχουν «γειωθεί» με την κοινωνία, την καλούν σε «παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής», δήθεν με αφορμή το θέμα της ΔΕΗ. Με την Πολιτική Γραμματεία και το Προεδρείο της Κ.Ο. να βρίσκονται, όπως αποφασίστηκε, σε διαρκή συνεδρίαση όλο το καλοκαίρι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη προσπάθεια να κρυφτεί το σχίσμα κάτω από την επαναστατική γυμναστική».

By