Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναβάθμισε την Ελλάδα ο Fitch

Tην αναβάθμιση του ελληνικού κρατικού αξιόχρεου από «B-» σε «B», με σταθερές προοπτικές (stable outlook) αλλά και της «οροφής χώρας» (country ceiling) από «Β+» σε «ΒΒ», ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης

fitch-ratings_g

Την αναβάθμιση του ελληνικού κρατικού αξιόχρεου από «B-» σε «B», με σταθερές προοπτικές (stable outlook) αλλά και της «οροφής χώρας» (country ceiling) από «Β+» σε «ΒΒ», ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch. Και τούτο, επικαλούμενος την εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό, κάτι που αποτελούσε στόχο-κλειδί του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και που συνιστά «υπεραπόδοση».

Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από διεθνή οίκο αξιολόγησης είναι η πρώτη μετά την επιτυχημένη επιστροφή του δημοσίου στις διεθνείς αγορές με την έκδοση του πενταετούς ομολόγου τον Απρίλιο.

Πρόκειται για μια κίνηση που αποτυπώνει την αισθητή βελτίωση που καταγράφει το κλίμα για την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό, εξέλιξη που ενισχύει τη δυναμική και για άλλες εκδόσεις του ελληνικού δημοσίου τους επόμενους μήνες.

By