Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αναβλήθηκε η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Τον Ιανουάριο θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την υπεξαίρεση 18 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης

papageorgopoulosΓια τις 16 Ιανουαρίου 2014 αναβλήθηκε τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Η δευτεροβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε αφού δεν κατέστη δυνατό να ξεκινήσει ούτε την Πέμπτη να ξεκινήσει λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Οι συνήγοροι Παπαγεωργόπουλου- Λεμούσια ζήτησαν η δίκη να συνεχιστεί χθες, καθώς πρόκειται για υπόθεση μείζονος ενδιαφέροντος που αφορά πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι συνήγοροι των πρώην προϊσταμένων της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, ζήτησαν αναβολή, με δεδομένη την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που δεσμεύει τα μέλη του να μην δικάζουν την τρίτη μέρα στα Εφετεία, εφόσον μέχρι τότε η ακροαματική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό πριν από οκτώ μήνες σε ισόβια κάθειρξη.

Μαζί του στο εδώλιο θα ξανακαθίσουν το άλλοτε “δεξί του χέρι” του Παπαγεωργόπουλου στο δήμο, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που, επίσης, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ίδια υπόθεση καθώς και ο τρίτος ισοβίτης για την υπεξαίρεση, πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης.

Για την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι επίσης οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών, αντίστοιχα, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By