Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναδίπλωση Γεωργιάδη για τα πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο μέλλον για το «τις πταίει»

afroditiA

Άγρια κόντρα ξέσπασε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μεταξύ της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Αφροδίτης Αλ Σάλεχ και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο επίκεντρο της έντονης αντιπαράθεσης βρέθηκαν τα όσα υποστήριξε χθες ο  κ. Γεωργιάδης για το  ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε για την εμπλοκή στη τελική συμφωνία με την τρόικα.

Ο  κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους από το θόρυβο που προκάλεσαν οι χθεσινές του δηλώσεις, επισημαίνοντας την κρισιμότητα  της κατάστασης . «Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο, η διαπραγμάτευση εξελίσσεται δύσκολα, η απαίτηση της τρόικας να πάρουμε μέτρα δημοσιονομικά χαρακτήρα είναι λανθασμένη» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι σημασία έχει να κλείσουμε την συμφωνία με τους δανειστές. Από την πλευρά της, ωστόσο, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ επανέλαβε την δήλωση του Δημήτρη Καρύδη ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι εκπρόσωπος της τρόικας. «Ο ρόλος του κ. Γεωργιάδη είναι να βγαίνει κάθε τρεις και λίγο για να εκπροσωπεί τα οφέλη του τωρινού κόμματος» σχολίασε με καυστικό ύφος.

Συνεχίζοντας την επίθεση της προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, η κ. Αλ Σάλεχ υπενθύμισε ότι ο κ. Γεωργιάδης έκανε το ντεμπούτο του στην πολιτική ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., το οποίο ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, ενώ  η ΝΔ χοροδοπήδαγε στις πλατείες του «όχι» με αντιμνημονιακή ρητορική. «Είμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση με το 2012, διότι υπάρχει μια σκληρή διαπραγμάτευση» επισήμανε.

Στις  ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εάν επιμένει στην άποψη του ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ που δεν κλείνει η συμφωνία με την τρόικα, ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να απαντήσει ευθέως. «Θέλουμε να πάμε στην εποχή της κανονικότητας. Για να φθάσουμε εκεί, υπάρχουν κάποια βήματα. Πρώτον, πρέπει να κλείσει η συμφωνία- αξιολόγηση από την τρόικα» είπε για να λάβει την απάντηση  από την κ. Αλ Σάλεχ η συμφωνία πρέπει να κλείσει προς όφελος της χώρας απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών.

Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, ανέφερε ποιο θα είναι το αρνητικό σενάριο σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα καταλήξουν σε «ναυάγιο». «Θα είμαστε μια χώρα χωρίς χρηματοδότηση και εκτός αγορών» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας, ωστόσο, την αισιοδοξία του για θετική έκβαση των συνομιλιών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας ότι «Το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε μεγάλο κόστος και προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ήταν υπουργός Οικονομικών».

«Εμείς, όμως, είμαστε κεντροδεξιοί, δεν βλέπουμε το μέλλον της χώρας με τον ίδιο τρόπο» υπογράμμισε θέλοντας να δείξει ότι η ΝΔ διαφοροποιείται από την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο μέλλον, για το ποιος θα έχει τις ευθύνες σε περίπτωση που ισχύσει το αρνητικό σενάριο. «Εάν και εφόσον φθάσουμε στο απευκταίο σενάριο να μην υπάρξει συμφωνία, τότε θα μου κάνετε  αυτή την ερώτηση για την αποτίμηση, για να δούμε το «τις πταίει».

By