Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναδρομικό πόθεν έσχες των πολιτικών εδώ και τώρα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση σύγκλιση της επιτροπής πόθεν έσχες με αφορμή την κατάθεση της εκπρόθεσμης υπουργικής τροπολογίας που αφορά τον αναδρομικό έλεγχο πολιτικών, ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Γ. Καλαντζή

Vouli_arxeio600

Όπως αναφέρει ο Δ. Παπαδημούλης με την τροπολογία που φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, δίνεται νέα παράταση στον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες ετών 1974 έως και 2012 των εν ζωή ευρισκόμενων πολιτικών που διετέλεσαν ή διατελούν, από το έτος 1974 έως και το 2012, πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και των ανηλίκων τέκνων τους, αλλά και αποδυναμώνονται δραστικά οι προβλέψεις του ν. 4065/2012.

«Παρά την κατακραυγή που προκάλεσε η κυβερνητική μεθόδευση να περάσει η συγκεκριμένη τροπολογία, ως δήθεν βουλευτική και ερήμην της Επιτροπής μας, σε άσχετο νομοσχέδιο «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη», συνεχίζεται η απαράδεκτη αγνόηση και παράκαμψη τόσο της Επιτροπής μας όσο και της Διάσκεψης των Προέδρων που θα έπρεπε να συζητήσει το θέμα πριν έρθει στην Ολομέλεια», αναφέρει.

By