Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναζητούν τα όπλα

Μετά την παράδοση και του καταζητούμενου επί 24 ώρες Χρήστου Παππά, η Αστυνομία αναζητεί τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής.

xa1Το οπλοστάσιο που διέθετε σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η Χρυσή Αυγή αναζητεί η Αστυνομία. Μετά την παράδοση και του καταζητούμενου επί 24 ώρες υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείριση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις κατοικίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο προάστιο Ανατολή των Ιωαννίνων και στην Αθήνα και στα γραφεία του στη Βουλή.

Μέχρι στιγμής στο σπίτι του βουλευτή στα Ιωάννινα έχουν βρεθεί δύο όπλα, τα οποία έχουν σταλεί στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση, σβάστικες και φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχουν υποψίες ότι ο οπλισμός της Χρυσής Αυγής ενδεχομένως βρίσκεται ή έχει μεταφερθεί σε τοποθεσία εκτός Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη αναφέρει ότι: «Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, τη Μάνδρα και τη Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται και διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία», ενώ σημειώνει ότι η Χρυσή Αυγή είχε ένα πολιτικό και ένα επιχειρησιακό σκέλος.

Ερωτηματικά δημιουργεί όμως το γεγονός ότι ο Παππάς διέφευγε της σύλληψης επί σχεδόν μία ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας παραμένει αδιευκρίνιστο το εάν απέκρυψε όπλα ή στοιχεία για μέλη και δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. 

Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και από αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των συλληφθέντων βουλευτών και στελεχών.

Εν τω μεταξύ από τη συγκριτική βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι το όπλο του συλληφθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου ήταν εκείνο που ήχησε στην κηδεία του τελευταίου χουντικού έγκλειστου στον Κορυδαλλό Νίκου Ντερτιλή τον περασμένο Ιανουάριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By